Kuss en Landa durfden Pogacar aan, tegen beter weten in: 'Dan zijn er op het einde nog te veel mannen fris' Wielrennen
Wielrennen

Kuss en Landa durfden Pogacar aan, tegen beter weten in: 'Dan zijn er op het einde nog te veel mannen fris'

Kuss en Landa durfden Pogacar aan, tegen beter weten in: 'Dan zijn er op het einde nog te veel mannen fris'

Twee ploegen wilden zich in de derde etappe van de Ronde van Catalonië niet meteen neerleggen bij de overmacht van Tadej Pogacar. Visma | Lease a Bike maakte tempo op de voorlaatste klim van de dag, terwijl Soudal-Quick Step dat deed op de laatste. Het haalde richting Pogacar weinig uit, maar kopmannen Sepp Kuss en Mikel Landa waren desondanks tevreden met plekjes twee en vijf.

Eerst Visma | Lease a Bike, dat op de voorlaatste klim van de dag brutaal de ploeg op kop zette. Tot boven werd er tempo gemaakt. 'We wilden er een zware wedstrijd van maken. Als het de hele dag te makkelijk gaat, zijn er op het einde te veel mannen die nog fris zijn. Het was beter om tempo te maken en te zien wat er op die slotklim zou gebeuren. Een mooie poging', stelt Kuss na afloop bij Eurosport.

'Het was vandaag een redelijk goede dag voor het team', stelt ploegleider Frans Maassen op de ploegsite. 'Pogacar was veruit de beste, maar daarachter zijn een hoop mannen aan elkaar gewaagd. Dat biedt mogelijkheden voor de komende dagen. Na de iets mindere dag van gisteren kunnen we nu weer omhoog kijken.'

Lees verder onder de video

Landa wist al dat winnen moeilijk ging worden

Op de slotklim was het Soudal Quick-Step dat het heft in handen nam. The Wolfpack deed dat voor Landa, die ook durfde aan te vallen. 'Ons doel was om tijd te pakken op de mannen achter mij in het klassement. We wisten dat de ritzege moeilijk zou worden, maar we hebben het desondanks geprobeerd', glimlacht ook hij bij Eurosport.

'De jongens deden het geweldig voor me en ik viel aan om te zien wat er zou gebeuren. Ik wist dat het moeilijk zou worden om te winnen, maar ik heb mijn best gedaan en aan het einde van de dag ben ik tevreden met de vorm en de teamprestatie. We hopen op nog meer goede resultaten in de komende dagen', ging een zelfverzekerde Landa verder op de website van de ploeg.

Zowel Kuss als Landa houden in ieder geval een goed gevoel over aan de tweede bergetappe in Catalonië. 'Ik voel me goed en ben heel blij bij deze ploeg', stelt Landa. Kuss had ongeveer dezelfde woorden: 'Ik voelde me goed, ik heb genoten van de koers.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws