Jorgenson neemt Movistar niet kwalijk dat hij hoogtestages zelf betaalde: 'Wilde absoluut topjaar rijden' Wielrennen
Wielrennen

Jorgenson neemt Movistar niet kwalijk dat hij hoogtestages zelf betaalde: 'Wilde absoluut topjaar rijden'

Jorgenson neemt Movistar niet kwalijk dat hij hoogtestages zelf betaalde: 'Wilde absoluut topjaar rijden'

Matteo Jorgenson is uit de startblokken geschoten bij Visma | Lease a Bike. Na een uitstekend openingsweekend won hij verrassend Parijs-Nice. De focus is nu weer gericht op de Vlaamse klassiekers. Wout van Aert bijstaan, maar misschien ook wel een kans voor zichzelf?

Het ego van de 24-jarige Amerikaan werd de afgelopen weken gestreeld. Na zijn eindzege in Parijs-Nice kwam er lof vanuit de ploeg, met onder meer Jonas Vingegaard die complimenteus was. Een perfectionist, iemand die goed bij de ploeg past en een leergierig trainingsbeest; het is slechts een greep uit de woorden die werden gesproken.

In Het Nieuwsblad vertelt Jorgenson echter dat hij op zijn achttiende eigenlijk nog helemaal niet goed genoeg was om ooit prof te zijn. Toch zette hij door, mailde hij Europese wielerploegen voor een plaatsje in hun team en kwam hij uiteindelijk in Frankrijk bij de opleidingsploeg van AG2R terecht. Hij ging er naar school, leerde Frans en toen stond plots Movistar voor de deur. 'Mijn vier jaar bij Movistar zijn heel belangrijk geweest. Ik begon er als een twijfelende neoprof en heb het team verlaten met het bewustzijn dat ik één van de beste renners van het peloton kan worden. Bij Movistar heb ik kansen gekregen die ik elders nooit gekregen zou hebben', klinkt het lovend.

Jorgenson betaalde twee hoogtestages uit eigen zak

Vooral in zijn laatste twee jaar in Spaanse dienst maakte Jorgenson indruk met zijn grote motor in grote rondes en het eendagswerk. Dat kwam mede door hemzelf, daar hij hoogtestages uit eigen zak betaalde. 'Dat was geen kritiek op Movistar, dat was gewoon ikzelf die er alles voor over had om het beste uit mezelf te halen. Ik was vorig jaar einde contract en wilde absoluut een topjaar rijden om me in de kijker te fietsen. Dus betaalde ik twee hoogtestages uit eigen zak: eentje voor de Ronde van Oman —die ik won — en eentje voor de Ronde van Romandië, waarin ik tweede eindigde. Ik ben blij met elke penny die ik zelf geïnvesteerd heb.'

Visma | Lease a Bike hapte toe en bood hem een driejarig contract. Bij de Nederlandse ploeg kan Jorgenson zich helemaal onderdompelen in de beste training, beste voeding en het beste materiaal dat er is. 'Hier is alles geregeld: de omkadering, de faciliteiten, de trainingskampen… . En ik moet er niet meer zelf voor betalen. De stress van het zelf moeten organiseren is verdwenen. Ik moet me nog maar op één zaak focussen: riding my bike.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws