Kuss heeft rol van kopman niet uit zijn hoofd gezet, maar: 'Veel motivatie om beste renners te helpen' Wielrennen
Wielrennen

Kuss heeft rol van kopman niet uit zijn hoofd gezet, maar: 'Veel motivatie om beste renners te helpen'

Kuss heeft rol van kopman niet uit zijn hoofd gezet, maar: 'Veel motivatie om beste renners te helpen'

Je hebt pure klimmers en pure klimmers. Sepp Kuss (Jumbo-Visma) is er absoluut één van. De Amerikaan kan, indien in vorm, heel hard een berg op fietsen en is al van grote waarde geweest voor bijvoorbeeld Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. Kuss vertelt in gesprek met VeloNews blij te zijn in zijn huidige rol.

'Het is niet dat ik het idee van kopman helemaal weg heb gestopt, maar ik leg die druk niet meer op aan mezelf', vertelt Kuss, die vijfde werd in de UAE Tour. 'Dat is ook niet iets waar ik me als renner beter of slechter door zou vinden. Ik denk dat het belangrijker is om blij en relaxed te zijn. Alle successen die ik heb gekend, kwamen voort uit kansen die zich op natuurlijke wijze voor deden. Ik heb me nooit te veel gefocust op één aspect.'

Kuss: 'Je kan nooit boven je limiet rijden'

Wat zijn de wensen van Kuss in het komende seizoen? 'Ik wil sterk rijden in de Ronde van Catalonië. Daar rijden we bijna op mijn trainingswegen. Over het algemeen wil ik koersen winnen en mijn eigen kansen grijpen. Ik weet heel goed waar dat wel en niet mogelijk is. Het geeft me ook veel trots en motivatie om de beste renners te helpen.'

'Ik zie mezelf niet één van de besten', is Kuss openhartig. 'Er zijn veel koersen waar ik me verre van de sterkste voel. Ik weet dat ik goed ben als het zomer is en we in warme omstandigheden rijden. Toch zijn er ook flink wat wedstrijden waarin ik naar dat niveau moet toewerken. Ik heb altijd het vertrouwen dat ik naar mijn topniveau kan groeien. Je moet altijd blijven doen wat in je macht ligt, dus het is eigenlijk altijd een trainingsrit. Je kan nooit boven je limiet rijden', sluit de Amerikaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws