Gianni Vermeersch als wereldkampioen gravel naar Strade Bianche: 'Het ideale scenario? Dat van twee jaar geleden' Wielrennen
Wielrennen

Gianni Vermeersch als wereldkampioen gravel naar Strade Bianche: 'Het ideale scenario? Dat van twee jaar geleden'

Gianni Vermeersch als wereldkampioen gravel naar Strade Bianche: 'Het ideale scenario? Dat van twee jaar geleden'

In navolging van Mathieu van der Poel heeft ook Gianni Vermeersch zijn zegje gedaan over de aankomende Strade Bianche van zaterdag. De wereldkampioen gravel uit België heeft veel zin in in de wedstrijd, zo deelt hij mee via de kanalen van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

'We hebben een goede verkenning achter de rug', gaf Vermeersch mee. 'De wegen lagen nog wat nat, dat maakte het zwaar. Het weer voor de wedstrijd wordt echter wat beter, dus ik verwacht dat we te maken krijgen met droge gravel. Dat maakt het wat technischer, wat goed is voor renners als ik. Het zijn perfecte condities', klinkt het blij uit de mond van de 30-jarige man uit België.

'Strade Bianche is een heel mooie wedstrijd, waar ik heel veel van houd', vervolgt Vermeersch, die als 72e eindigde in de Omloop Het Nieuwsblad. 'Met mijn achtergrond als crosser ligt het me heel goed, maar als wereldkampioen gravel wordt het nog wat specialer. Het is één van mijn favoriete wedstrijden', vertelt hij.

Vermeersch hoopt dat Van der Poel kan winnen en hijzelf ook goed kan eindigen

Van der Poel zal de vooruitgeschoven pion zijn bij Alpecin-Deceuninck. 'Mijn ambitie? Datgene doen wat de ploeg van me vraagt. Dat zal vooral anticiperen zijn als er grote, sterke groepen gaan voordat de grote jongens hun ding doen. Op die manier kan ik vrij ver geraken en Mathieu zo goed mogelijk helpen.'

'Het ideale scenario zou dat van twee jaar geleden zijn, toen Mathieu won en ikzelf veertiende werd', schetst Vermeersch. Van der Poel klopte toen Julian Alaphilippe en Egan Bernal met een verschroeiende versnelling in de slotkilometer in Siena. 'Het enige wat ik zou willen veranderen is mijn valpartij van toen, want anders was ik ook in de top tien geraakt. Het zou ideaal zijn als Mathieu wint en ikzelf ook goed eindig', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws