Tom Dumoulin wordt ambassadeur bij Na-Girocriterium in Maastricht Wielrennen
Wielrennen

Tom Dumoulin wordt ambassadeur bij Na-Girocriterium in Maastricht

Tom Dumoulin wordt ambassadeur bij Na-Girocriterium in Maastricht

Tom Dumoulin zal vanaf de editie van 2023 de rol van ambassadeur vervullen bij de RSM Wealer Ronde in Maastricht. De uit die stad afkomstige ex-renner is nog in gesprek met de organisatie over welke rol hij precies gaat vervullen, zo laten ze weten.

'De organisatie van de huidige RSM-Wealer-Ronde wist dat Tom nog graag in de wielerwereld actief wilde blijven, dat was voor hun de aanleiding hem te benaderen. Voorzitter Raoul van Dort is vervolgens met Tom in gesprek gegaan om te kijken of hij zijn naam wilde verbinden aan de Profronde Maastricht, en welke rol het beste bij hem past', klinkt het in een persbericht. 'Dumoulin heeft inmiddels positief gereageerd op het verzoek van de RSM Wealer Ronde en is nog in gesprek met de organisatie over de rol die hij gaat vervullen.'

Dumoulin, die recent stopte met zijn Tour de Dumoulin, maakte afgelopen jaar bij de eerste na-Giro-editie van het evenement bekend dat hij zou stoppen met zijn loopbaan. De eerstvolgende editie van het criterium wordt verreden op 2 juni 2023, de vrijdag na de Giro. Dumoulin won het criterium, dat eerder door het leven ging als de Profronde van Maastricht, drie keer.

Dumoulin ook al ambassadeur van wielersport in Limburg

In januari werd al bekend dat Dumoulin ambassadeur werd van Limburg Cycling. 'Ik vind het ontzettend mooi wat Limburg Cycling doet voor de wielersport in Limburg in het algemeen en het jeugdwielrennen in het bijzonder. Met mijn ambassadeurschap wil ik daar graag een steentje aan bijdragen', liet hij toen optekenen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws