Opgaves in Vuelta: Evenepoel (Serry) en Roglic (Kuss) verliezen knechten, ook Poels naar huis Wielrennen
Wielrennen

Opgaves in Vuelta: Evenepoel (Serry) en Roglic (Kuss) verliezen knechten, ook Poels naar huis

Opgaves in Vuelta: Evenepoel (Serry) en Roglic (Kuss) verliezen knechten, ook Poels naar huis

Het regent opgaves voorafgaand aan de negende etappe van de Vuelta a España. Wout Poels heeft positief getest op het coronavirus en is daarom genoodzaakt om zijn koffers te pakken, maar ook bij Quick Step-Alpha Vinyl (de ploeg van Remco Evenepoel) spookt het virus rond; daar is Pieter Serry de sigaar. Bij Team Jumbo-Visma is het Sepp Kuss die door koorts genoodzaakt is tot opgave.

Team Bahrain Victorious meldt het slechte nieuws zondagochtend via Twitter en laat weten dat Poels slechts milde symptomen heeft. 'Alle andere renners en stafleden testten negatief. Zodoende starten we vandaag met zeven renners. Veel beterschap gewenst, Wout!'

De 34-jarige renner trok naar de Vuelta a España om zijn kopman Gino Mäder bij te staan in de jacht op een goede notering in het eindklassement. Dat wilde de Bahrainse formatie aanvankelijk ook met Mikel Landa bereiken, maar die ambitie werd later bijgesteld vanwege de mindere vorm van de Spanjaard. Poels finishte in de bergrit op zaterdag als 32e en stond op plek 28 in het algemeen klassement.

Ook corona geconstateerd binnen ploeg Evenepoel

Later in de ochtend werd bekend dat het coronavirus ook de ploeg van leider Remco Evenepoel binnengeslopen is. Quick Step-Alpha Vinyl laat namelijk weten dat Serry besmet is met het virus. 'Nadat hij vannacht ziek werd, is Pieter door de ploegdokter getest op Covid-19. Die test was helaas positief, waardoor hij naar huis moet.'

Serry is logischerwijs teleurgesteld dat hij genoodzaakt is tot opgave, vertelt hij op Twitter. 'Covid-19 heeft me voor de eerste keer te pakken en ja: ik ben ziek. Ik wens mijn ploeggenoten veel succes toe. Jullie zijn allemaal sterk genoeg om voor de rode trui te vechten. Tot snel!'

Lees verder onder de foto.

Opgaves in Vuelta: Evenepoel (Serry) en Roglic (Kuss) verliezen knechten, ook Poels naar huis
Remco Evenepoel zal het in de bergen met één knecht minder moeten doen.

Verder laat de ploeg weten ook op de resterende dagen een streng testbeleid te hanteren. 'We nemen voorzorgsmaatregelen om de kansen op verdere infecties binnen de ploeg tot een minimum te beperken. Er zal geen commenteer op de situatie worden gegeven, anders dan Pieter een spoedig herstel toe te wensen', klinkt het.

Kuss (Jumbo-Visma) verlaat de ronde met koorts

Ook Team Jumbo-Visma moet het vanaf zondag met een mannetje minder doen. De Nederlandse ploeg meldt voorafgaand aan de negende etappe dat Kuss de ronde moet verlaten vanwege koorts. Of de Amerikaanse klimmer met corona kampt, is nog niet bekend. Het betekent in elk geval een hard gelag voor Roglic, die hiermee zijn sterkste knecht in de bergen verliest. Kuss stond 42e in het algemeen klassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws