Ploegleider Cosnefroy: 'De vreugde was immens, de teleurstelling was even groot' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Cosnefroy: 'De vreugde was immens, de teleurstelling was even groot'

Ploegleider Cosnefroy: 'De vreugde was immens, de teleurstelling was even groot'

Even was Benoît Cosnefroy de winnaar van de Amstel Gold Race. Even, omdat de koersradio de Fransman als winnaar uitriep. Even, omdat die beslissing werd teruggedraaid na het zien van de finishfoto. De sprint-a-deux werd toch gewonnen door Michal Kwiatkowski. Cosnefroy's ploegleider Julien Jurdie is niet tevreden na afloop.

'Ik had gehoopt dat de koersradio de uitslag uit zou roepen na het zien van de finishfoto. Nou... Dat was niet het geval.' Zo steekt de AG2R Citroën ploegleider van wal bij Eurosport. 'Onze emoties gingen alle kanten op. Natuurlijk is het goed dat je tweede wordt, maar we dachten te hebben gewonnen. Vandaag was de vreugde immens, maar de teleurstelling was even groot.'

Desalniettemin ziet Jurdie wel een hele goede Cosnefroy in de Amstel Gold Race. 'Deze koers is wel duidelijk de bevestiging van de goede vorm van Benoît. Dat is heel fijn met wedstrijden zoals de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik die er nu snel aankomen. Het is mooi om te zien dat Cosnefroy zo sterk was om Kwiatkowski te volgen. In de bus zei hij vanmorgen al dat top tien niet genoeg was voor hemzelf. Hij wilde meer. Dit was een groot doel voor hem.

Lees ook


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws