Lance Armstrong na eerste rit Tour: 'Kan me niet schelen wat de UCI zegt, maar dit is onmenselijk' Wielrennen
Wielrennen

Lance Armstrong na eerste rit Tour: 'Kan me niet schelen wat de UCI zegt, maar dit is onmenselijk'

Lance Armstrong na eerste rit Tour: 'Kan me niet schelen wat de UCI zegt, maar dit is onmenselijk'

De eerste etappe van de Tour de France werd zaterdag gekenmerkt door de hitte. Vele renners hadden moeite met de warme omstandigheden in Italië, waarbij één coureur (Michele Gazzoli) de koers zelfs met een zonnesteek moest verlaten. Ex-renner Lance Armstrong is niet te spreken over de manier waarop de A.S.O. hiermee om is gegaan.

In zijn podcast THEMOVE besprak Armstrong het onderwerp. 'Mag ik iedereen eraan herinneren dat de Tour de France het zwaarste sportevenement ter wereld is?', zet hij zijn luisteraars en kijkers direct op scherp. 'In de etappe van zaterdag was het voor het eerst dit seizoen bijna 40 graden Celsius en de renners kunnen gewoonweg niet genoeg drinken om hun vochthuishouding op peil te houden.'

Armstrong: 'Kan met niet schelen wat de UCI zegt, maar dit is onmenselijk'

'Je verwacht dat 200 renners de komende 3 weken met een bijna chronische uitdroging deelnemen aan, ik zeg het nogmaals, het zwaarste sportevenement ter wereld', aldus de Amerikaan. 'Dat is niet gezond. Het kan me niet schelen wat de UCI zegt, maar dit is onmenselijk. Er moet een andere manier zijn', stelt de man uit Texas in zijn podcast.

'Ik begrijp dat ik me op dun ijs begeef als het gaat om dit onderwerp, maar dat kan me niet schelen', aldus Armstrong, die ook aan mogelijke oplossingen denkt. 'De 'no needle-policy' betekent dat je geen cortisone mag gebruiken als je tendinitis aan je knie hebt. Net zoals je uitdroging niet mag tegengaan via intraveneuze therapie na een bloedhete etappe', geeft hij aan.

Ook de komende dagen is het warm in Italië en Frankrijk, maar zo warm als dat het zaterdag in de eerste koersuren tussen Firenze en Rimini was zal het vermoedelijk niet meer worden. Daar ging de thermometer meermaals richting de 40 graden Celsius, waar het de komende dagen rond de 30 graden Celsius zal schommelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws