Landa en Bilbao mikken in 2021 op succes in zowel de Giro als Tour Wielrennen
Wielrennen

Landa en Bilbao mikken in 2021 op succes in zowel de Giro als Tour

Landa en Bilbao mikken in 2021 op succes in zowel de Giro als Tour

Mikel Landa zal in 2021 te zien zijn in de Giro d'Italia en de Tour de France. De Baskische klimmer maakte dat vrijdag bekend op de teampresentatie van Bahrain Victorious. Zijn ploeggenoot Pello Bilbao werkt net als afgelopen jaar eveneens de twee grote rondes af, met ritzeges als hoofddoel. De Vuelta komt in de plannen van beide mannen niet voor.

Landa was tot dusver twee keer zéér dichtbij een podiumplaats in La Grande Boucle. In 2017 miste hij het podium op één schamele seconde, terwijl hij afgelopen jaar eveneens vierde eindigde. In de Giro stond hij al wel eens op het podium. In 2015 werd hij derde en won hij eveneens twee loodzware bergetappes, namens Astana. Ook in 2017 won de rasklimmer een rit, in Piancavallo. Komend jaar zal hij daar ongetwijfeld eentje bij willen doen. Landa begint zijn seizoen in de Ruta del Sol en zal in april ook zijn opwachting maken in de Ronde van het Baskenland.

Zijn provinciegenoot Bilbao verbaasde afgelopen jaar vriend en vijand, door enkele weken na de Tour doodleuk als vijfde te eindigen in de Giro d'Italia. Het jaar daarvoor wist de klimmer annex tijdrijder twee ritzeges te pakken in de Giro, waar hij in 2021 dus opnieuw op mikt. Na de twee grote rondes willen de Basken naar de Olympische Spelen trekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws