Landa lijkt herboren na tweede podiumplaats in carrière: 'Moedigt mij aan om te blijven proberen' Wielrennen
Wielrennen

Landa lijkt herboren na tweede podiumplaats in carrière: 'Moedigt mij aan om te blijven proberen'

Landa lijkt herboren na tweede podiumplaats in carrière: 'Moedigt mij aan om te blijven proberen'

Mikel Landa is volledig in zijn nopjes met zijn derde plaats in het eindklassement van de Giro d'Italia. De Spanjaard reed pas één keer eerder naar eremetaal en dat was in de Giro van 2015. Na zijn succesvolle Ronde van Italië kan de Spanjaard van Bahrain Victorious plots weer dromen. En dat doet hij hardop bij AS.

'Ik had voor de Giro de overtuiging dat ik het podium kon halen, als alles goed zou gaan en ik niet zou vallen of pech zou hebben, zoals de vorige keren. Ik had het niveau en ik ben blij dat ik alles heb kunnen geven', zo begint Landa. 'Ik denk dat dit het meest bevredigende resultaat is uit mijn carrière. Ik heb alles van mezelf kunnen geven tegen taaie en nieuwe rivalen. Ik kende Jai Hindley nog niet zo goed, we hadden niet zo'n sterk BORA verwacht. We rekenden op INEOS, maar BORA en Hindley hebben de meeste schade aangericht. Ik ben dan ook blij met mijn positie.'

Landa kwam in de afgelopen jaren veel tegen, waardoor hij andere potentiële podiumplaatsen verloor. In 2017 ging hij onderuit in de Giro en richtte hij zich met succes op etappezeges en het bergklassement. In de Tour die volgde was hij knecht van Chris Froome bij Team Sky en miste hij door die rol het podium op één seconde. In de Giro van 2019 had hij bij Movistar Richard Carapaz als kopman voor zich, waardoor hij weer vierde werd. In de Tour de France kende hij een mooie reeks met een vierde (2017), zevende (2018), zesde (2019) en vierde (2020) plaats, maar in de Giro van vorig jaar viel hij al in de eerste week uit na een crash.

Landa verkiest Vuelta mogelijk boven Tour

'Het moeilijkste van de afgelopen jaren waren de valpartijen', zo stelt hij dan ook. 'Ik moest vaak afstappen of uitrijden, zonder dat ik het beste van mezelf had kunnen laten zien. Dat was moeilijk. Deze podiumplaats is geen kantelpunt in mijn carrière, maar het moedigt mij wel aan om door te gaan en te blijven geloven en proberen.' Of we hem dit jaar terugzien in de Tour de France of in de Vuelta a España, is nog even de vraag. De Tour leek het plan, maar Landa lijkt ook wel oren te hebben naar een rol als leider in eigen land. 'De Tour stond op de agenda, maar ik zal deze week beslissen of ik daarheen ga of dat ik de Vuelta doe.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws