Van der Poel voelt zich na drie weken goed, maar klassement blijft een no-go: 'Dat ga ik niet doen' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel voelt zich na drie weken goed, maar klassement blijft een no-go: 'Dat ga ik niet doen'

Van der Poel voelt zich na drie weken goed, maar klassement blijft een no-go: 'Dat ga ik niet doen'

Mathieu van der Poel heeft er zijn eerste volledige grote ronde opzitten en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De Nederlander pakte roze op dag één, maar nog belangrijker: hij was drie weken lang de grote smaakmaker. 'En ik voel me beter dan verwacht na drie weken wedstrijd', vertelde de alleskunner.

Na afloop van de Ronde van Italië sprak de Nederlander al met de NOS over zijn beleving van de Ronde van Italië. 'Uiteindelijk ben ik de Giro goed doorgekomen. Na een paar dagen rust en een hoogtestage (in Livigno, red.) hoop ik klaar te zijn voor de Tour de France. Ik ben heel tevreden met deze Giro en hoop hier wel sterker uit te komen', vertelde Van der Poel.

De renner van Alpecin-Fenix zal dus het NK wielrennen overslaan dit jaar, voor het eerst sinds 2019. Aan de Engelssprekende pers, waaronder Cyclingnews, bevestigde hij dat. 'Ik ga enkel training doen voor de Ronde van Frankrijk', doelde VDP op het trainingskamp in Livigno dat hem te wachten staat tussen de twee grote rondes die hij dit jaar zal afwerken.

Van der Poel heeft voorkeur voor eendagswedstrijden

Van der Poel gaf tijdens de grote ronde al meermaals aan dat hij nog fris zit en zich verrassend goed voelde na zo'n periode koers, waar hij tot dusver geen ervaring mee had. 'Ik voel me beter dan verwacht na drie weken Giro', liet hij ook na afloop van de tijdrit weer weten. 'Maar toch ga ik nu wat rust pakken.'

Cyclingnews vroeg zich af of Van der Poel, nu hij heeft bewezen drie weken aan te kunnen, ooit terug zal keren voor een klassement in een grote ronde. 'Nee, dat is echt iets wat ik niet ga doen', was het duidelijke antwoord van Van der Poel. 'Ik heb een voorkeur voor de klassiekers en eendagswedstrijden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws