Langverwachte transfer van Almeida naar UAE Team Emirates officieel: 'Juiste moment' Wielrennen
Wielrennen

Langverwachte transfer van Almeida naar UAE Team Emirates officieel: 'Juiste moment'

Langverwachte transfer van Almeida naar UAE Team Emirates officieel: 'Juiste moment'

João Almeida rijdt de komende vijf jaar voor UAE Team Emirates. De pas 23-jarige Portugees komt over van Deceuninck-Quick-Step, waar hij uit zijn contract liep. De geruchten over de deal waren er al langer, maar nu is het dus officieel.

Almeida werd in 2020 prof bij Deceuninck, nadat hij overkwam van Hagens Berman Axeon. In zijn eerste jaar in de WorldTour baarde hij meteen opzien met een vierde plaats in het eindklassement van de Giro d'Italia. Hij droeg bovendien meer dan twee weken de roze trui. Dit jaar deed hij het wederom goed in Italië. Na een valse start finishte hij uiteindelijk als zesde in de Giro. Ook in rittenkoersen van een week is hij als twee seizoenen lang bij de besten, Almeida is een garantie voor top tien.

Voor UAE Team Emirates is hij dan ook een interessante renner, zo stelt teammanager Joxean Matxin Fernandez. 'We kennen hem al enkele jaren en we zijn blij dat hij nu naar ons komt. Hij heeft geweldige kwaliteiten en we hebben er geen twijfels over dat hij een sterke pion wordt binnen ons team. Hij is heel getalenteerd en heel veelzijdig. Ons doel is om de ploeg ieder jaar wat sterker te maken en we zijn ervan overtuigd dat João geweldige dingen naar ons brengt, zowel als atleet als persoon.'

Almeida zelf is logischerwijs ook blij met zijn overstap. 'Ik kijk heel erg uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière en mijn leven. Deze transfer komt op het juiste moment en ik weet zeker dat ik hier blij zal zijn. De ploeg groeit ieder jaar en ik kan niet wachten om er deel van uit te maken. Ik ben een denker van nature, dus ik heb al veel gedroomd en gevisualiseerd over de toekomst en ik heb er echt heel veel zin in.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws