Lapeira schrijft zowel op zaterdag als zondag een 1.1-koers op zijn naam: 'Overwinning lag om de hoek, geweldig' Wielrennen
Wielrennen

Lapeira schrijft zowel op zaterdag als zondag een 1.1-koers op zijn naam: 'Overwinning lag om de hoek, geweldig'

Lapeira schrijft zowel op zaterdag als zondag een 1.1-koers op zijn naam: 'Overwinning lag om de hoek, geweldig'

Paul Lapeira was dé man van het Franse weekend. De 23-jarige coureur schreef zaterdag eerst de Classic Loire Atlantique bij op zijn palmares, om daags nadien ook de Cholet Agglo Tour naar zich toe te trekken.

'Onze kopman, Sam Bennett, vertelde ons al snel dat hij niet op zijn best was en dat we voor onszelf konden racen', beschrijft een dolgelukkige Lapeira zijn weekend op de ploegsite van Decathlon AG2R La Mondiale.

Solist Lapeira

'En dat is wat we deden, vooral met Jordan Labrosse en Valentin Retailleau', gaat de thuisrijder verder. 'Plaatsing was essentieel, ook al was er dit jaar een lokale ronde minder in de Cholet Agglo Tour, wat de race nog spannender maakte.'

Op zaterdag kwam hij na een meesterlijke solo als gevierde man over de meet, ook op zondag rondde hij het kunstje af middels een solo-onderneming. 'Ik demarreerde met nog een kilometer te gaan en ik voelde dat ik de benen had. De overwinning lag om de hoek, geweldig!', blikte hij terug op zijn tweede overwinning van het weekeinde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws