Laporte en Kooij geven aan wat bij Visma | Lease a Bike verdeling gaat zijn voor Milaan-Sanremo Wielrennen
Wielrennen

Laporte en Kooij geven aan wat bij Visma | Lease a Bike verdeling gaat zijn voor Milaan-Sanremo

Laporte en Kooij geven aan wat bij Visma | Lease a Bike verdeling gaat zijn voor Milaan-Sanremo

Visma | Lease a Bike heeft als één van de laatste ploegen de ploeg voor Milaan-Sanremo geopenbaard. De Nederlandse ploeg, die het zoals bekend zonder Wout van Aert doet, rekent op Christophe Laporte en Olav Kooij. Die laatste rijdt zijn eerste Monument.

Laporte eindigde dit seizoen al bij de beste tien in zowel de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en Milaan-Sanremo. 'Ik vind Milaan-Sanremo een erg mooie wedstrijd. Wij zijn niet de favoriet, maar kunnen zeker een rol van betekenis spelen in de finale. Ik ga proberen zo lang mogelijk aan te klampen op de Poggio en mee te doen voor de overwinning. Mocht er een grote groep overblijven, hebben we met Olav Kooij een heel goede sprinter in huis. Het zou mooi zijn als we een podiumplek uit het vuur kunnen slepen', aldus de Fransman.

Kooij won twee ritten in Parijs-Nice en heeft er dus ook zin in. 'Ik kijk er heel erg naar uit om mijn eerste monument te rijden. Ik heb een goede start van het seizoen gehad, dus we zullen zien wat dat oplevert. Ik denk niet dat wij de absolute topfavoriet in de gelederen hebben, al is Christophe supersterk aan het seizoen begonnen. Als ploeg zijnde moeten we proberen goed in positie te zitten en de sterke mannen te volgen. Op de Poggio is het aan Christophe om met de beteren mee omhoog te gaan', geeft hij aan.

Maarten Wynants is de ploegleider van dienst. 'Deze keer past ons de underdogrol. Christophe en Olav zijn in topconditie, maar als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar hun duivels ontbinden, wordt het een hele uitdaging om ze te volgen. Het kan zeker onze kant opvallen, maar dan moet het wel een beetje meezitten.'

'Iedereen weet waar de zwaartepunten liggen en waar je goed gepositioneerd moet zitten', doelt de Belg op de Cipressa en Poggio. 'De wedstrijd heeft een trage aanloop, maar is heel intens. Dat maakt het speciaal. Het is niet te vergelijken met de Ronde van Vlaanderen of een ander monument. Dat zijn echte uitputtingsslagen. Milaan-Sanremo is wat dat betreft de makkelijkste klassieker.

Selectie Visma | Lease a Bike Milaan-Sanremo 2024

Christophe Laporte
Olav Kooij
Mick van Dijke
Tim van Dijke

Julien Vermote
Tosh Van der Sande

Johannes Staune-Mittet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws