Laporte over Jumbo-Visma: 'Ze snappen dat renners tevreden moeten zijn om tot succes te komen' Wielrennen
Wielrennen

Laporte over Jumbo-Visma: 'Ze snappen dat renners tevreden moeten zijn om tot succes te komen'

Laporte over Jumbo-Visma: 'Ze snappen dat renners tevreden moeten zijn om tot succes te komen'

Christophe Laporte kwam in Milaan-Sanremo tot een bemoedigende dertiende plaats, nadat hij in de voorbereiding Parijs-Nice moest missen door ziekte. De renner van Jumbo-Visma lijkt zodoende weinig van zijn goede vorm uit het Openingsweekend te hebben ingeleverd en kan met vertrouwen toewerken naar een reeks belangrijke Vlaamse koersen.

De eerste twee van die Vlaamse koersen zijn de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem. In beide koersen finishte Laporte in 2022 als tweede. Kan hij dit jaar een keer op het hoogste treetje staan in een grote eendagskoers? ‘Ik ben er niet te veel mee bezig, maar ik voel mij steeds beter worden’, vertelt hij voorafgaand aan Milaan-Sanremo aan de Franse krant La Provence. ‘Of ik beter ben dan vorig jaar? We gaan het zien in de koersen. Ik wil gewoon de grootste koersen winnen. In 2022 won ik grotere koersen dan voorheen, ik probeer daar op voort te bouwen.’

Na vele jaren bij Cofidis resulteerde zijn overgang naar Jumbo-Visma tot grote progressie bij Laporte. Naast de podiumplekken in de E3 en Gent-Wevelgem won Laporte een etappe in de Tour de France, de Ronde van Denemarken en Binche-Chimay-Binche. ‘Het team is heel menselijk, kijkt echt naar het welzijn van de renner, is professioneel in de manier van werken, op het materiaal, de training en de ambitie. Niets wordt aan het toeval overgelaten, alles wordt geoptimaliseerd. Ze hebben begrepen dat je voor succesvolle renners gelukkige renners nodig hebt. Dat past bij mij’, spreekt Laporte zich positief uit over de ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws