Wiebes dankt Kopecky na UAE Tour-zege: 'Dat doen we bij deze ploeg graag voor elkaar' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes dankt Kopecky na UAE Tour-zege: 'Dat doen we bij deze ploeg graag voor elkaar'

Wiebes dankt Kopecky na UAE Tour-zege: 'Dat doen we bij deze ploeg graag voor elkaar'

Lorena Wiebes (SD Worx-Protime) is terug van weggeweest. De Nederlandse was donderdag oppermachtig in de ouverture van de UAE Tour voor vrouwen en mag zodoende ook als leidster van het klassement van start gaan op dag twee.

'Het voelt geweldig om direct te winnen na een goede lead-out van de ploeg', liet een dolgelukkige Wiebes weten in haar flashinterview. 'Ik heb het gevoel gemist. Het was een zege uit het boekje. Er was wel wat chaos in de finale, maar Barbara Guarischi en Lotte Kopecky zaten nog voor me en wisten me perfect af te zetten. We planden om rechts te zitten, uit de wind, en dat lukte.'

Wiebes over werk Kopecky en gemis Kool

De regenboogtrui deed dus haar deel van het werk. 'Lotte is geweldig en ik ben blij hoe we voor elkaar werken. Dat doen we bij deze ploeg graag voor elkaar', aldus Wiebes, die beseft dat de concurrentie haar nóg scherper in de gaten zal houden. 'De druk ligt nu bij ons, maar de wind zal zijn deel doen op dag twee. En daar gaan we klaar voor zijn.'

Wiebes had het in de Verenigde Arabische Emiraten eigenlijk op moeten nemen tegen grote rivale Charlotte Kool (dsm-firmenich PostNL), maar die moest ziek afmelden. Dat betreurde niet alleen Kool zelf, maar ook Wiebes. 'Tegen Kool had ik beter geweten waar ik sta en het is altijd beter om strijd te hebben', sloot zij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws