Laurence na B&B-debacle naar Alpecin Deceuninck-Development, net als Zwift Academy-winnaar Wielrennen
Wielrennen

Laurence na B&B-debacle naar Alpecin Deceuninck-Development, net als Zwift Academy-winnaar

Laurence na B&B-debacle naar Alpecin Deceuninck-Development, net als Zwift Academy-winnaar

Het Alpecin-Deceuninck Development Team heeft zich versterkt met twee nieuwe renners. De 21-jarige Axel Laurence, die zich in het najaar als talent heeft getoond, komt over van het ter ziele gegane B&B Hotels. Luca Vergallito heeft op zijn beurt dan weer de Zwift Academy gewonnen en treed in de voetsporen van Jay Vine.

Het is een opvallende stap voor Laurence, die in oktober nog vijfde wist te worden in het algemeen klassement van de Cro Race, waar hij ook een etappe won. De jonge Fransman heeft zich in veel koersen laten zien en staat te boek als een groot talent. Omdat veel ploegen al (bijna) vol zitten, moest hij echter genoegen nemen met een plek in het continentale team van Alpecin-Deceuninck. Wel heeft hij in 2024 al een contract bemachtigd bij de WorldTour-ploeg van de gebroeders Roodhooft.

Zelf geeft de 21-jarige Fransman aan in zijn nopjes te zijn met de ploegwisseling. 'Ik ben zeer trots op deze transfer. Ik ben ervan overtuigd dat ik me verder kan ontwikkelen bij Alpecin-Deceuninck en het development team. Ik wil stap voor stap verder groeien tot de beste versie van mezelf. Dit wordt een geweldig verhaal, zonder twijfel.'

Vergallito wint Zwift Academy en komt bij Alpecin-Deceuninck Development

De tweede nieuwkomer binnen de ontwikkelingsformatie is een 25-jarige Italiaan, die de Zwift Academy heeft gewonnen. Vergallito heeft in 2016 en -17 tien beloftekoersen gereden in Italië, waarvan hij er acht niet uitreed. 'Zelfs voor iemand die zo dichtbij het hart van het wielrennen woont, kan het heel lastig zijn om opgemerkt te worden door de grote ploegen. Ik ben super enthousiast om onderdeel uit te maken van het Alpecin-Deceuninck Development Team in het aankomende seizoen, om mijn conditie te testen in de grootste wedstrijden. En natuurlijk om meer te leren van 's werelds beste atleten.' Vergallito tekent een contract van één jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws