Lead-out-expert Renshaw zet vraagtekens bij sprinttrein Ewan in Tour: 'Er mist ervaring' Wielrennen
Wielrennen

Lead-out-expert Renshaw zet vraagtekens bij sprinttrein Ewan in Tour: 'Er mist ervaring'

Lead-out-expert Renshaw zet vraagtekens bij sprinttrein Ewan in Tour: 'Er mist ervaring'

Mark Renshaw, jarenlang de vaste sprintloods van Mark Cavendish, heeft in de Australische media zijn vraagtekens gezet bij de sprinttrein van zijn landgenoot Caleb Ewan in de Tour de France. Lotto Soudal trekt zonder de vaste aantrekkers van hun sprinter naar de Tourstart in Denemarken.

Jasper De Buyst is nog niet voldoende hersteld van een zware valpartij in de Ronde van Turkije en de Duitsers Roger Kluge, Rüdiger Selig en Michael Schwarzmann toonden zichzelf de laatste weken niet goed genoeg, waardoor de pas net voor Lotto Soudal koersende Reinardt Janse van Renburg plots als cruciale pion meegaat naar de Tour.

Naast de Zuid-Afrikaan kunnen ook Florian Vermeersch, Philippe Gilbert, Brent Van Moer en Frederik Frison hun rol spelen in de voorbereiding. Tim Wellens en Andreas Kron zijn mee voor het aanvallende werk, maar Renshaw is bij SBS niet zeker van het achttal in de Tour. 'Voor mij mist er wat ervaring', klinkt het uit de mond van de ex-renner die ook voor Rabobank uitkwam.

Renshaw: 'Lotto Soudal heeft geen echte lead-out'

'Gilbert is iemand die hem goed door het peloton kan gidsen, maar ik heb het gevoel dat ze Caleb af willen zetten in het wiel van een andere sprinter omdat ze zelf geen echte lead-out hebben', analyseert Renshaw, die desondanks veel verwacht van zijn landgenoot. 'Caleb is iemand die goed kan pieken op het juiste moment en hij zal zeker voor ritzeges vechten.'

'Ik denk dat Ewan, als hij niet gevallen was, veel ritten had gewonnen in de Giro', kijk Renshaw terug op de Italiaanse ronde. 'Die crash was een grote klap voor hem, fysiek en mentaal. Daarna heeft hij moeite gehad om op niveau te presteren, maar ik weet hoe graag hij vroeg in de Tour een zege wil behalen. Het is duidelijk dat hij mee gaat sprinten voor etappezeges.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws