Ewan hint naar 'hele goede vorm' in Tour: 'Mik op minimaal één ritzege' Wielrennen
Wielrennen

Ewan hint naar 'hele goede vorm' in Tour: 'Mik op minimaal één ritzege'

Ewan hint naar 'hele goede vorm' in Tour: 'Mik op minimaal één ritzege'

Mocht Caleb Ewan de Tour de France straks verlaten zonder ritzeges, dan heeft het in ieder geval niet aan zijn zelfvertrouwen voorafgaand aan de ronde gelegen. De Australiër heeft nog altijd veel vertrouwen in zijn eigen kunnen; ook na zijn teleurstellend verlopen Giro d'Italia.

Ewan ging als de grote favoriet voor de massasprint naar de Giro, maar stapte na elf etappes zonder zeges op zak uit de wedstrijd. Nadat hij in de eerste etappe al vervelend ten val kwam, kwam de spurter nooit meer lekker in de wedstrijd. Alleen in de etappe naar Scalea zagen we nog een glimp van wat we normaal van hem mogen verwachten. Daar werd hij echter net geklopt door Arnaud Démare, die zich tot sprintkoning van de ronde kroonde.

'Zonder zeges de Giro verlaten was niet ideaal. Maar ik wist dat de vorm er wel was.', blikt Ewan bij Eurosport terug. Volgens hem draait het niet enkel en alleen om de resultaten. Hij haalt zijn vertrouwen momenteel uit zijn waardes: 'Ik ben op de juiste weg om in de Tour de France in hele goede vorm te zijn. Natuurlijk moet je dan nog wel zorgen dat alles op zijn plek valt, maar ik ben ervan overtuigd dat we dat daar voor elkaar kunnen krijgen.'

Ewan mikt op minimaal één zege in Tour

Ook nieuwe tegenslagen hoeven volgens Ewan niet te betekenen dat hij het kopje laat hangen. Hij stelt dat je eraan gewend moet raken om je ploeggenoten teleur te stellen. Hij hoopt in de Franse grote ronde met minimaal één zege huiswaarts te kunnen keren: 'Alles daarna is een bonus voor mij. Als je daar een overwinning weet te boeken, heb je het direct al beter gedaan dan de helft van de teams.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws