Lead-out Molano troeft sprinters af: 'Konden me niet passeren, dus trok ik door' Wielrennen
Wielrennen

Lead-out Molano troeft sprinters af: 'Konden me niet passeren, dus trok ik door'

Lead-out Molano troeft sprinters af: 'Konden me niet passeren, dus trok ik door'

Juan Sebastian Molano won zondagavond verrassend de slotrit van de Vuelta a España. De Colombiaan trok de sprint aan voor Pascal Ackermann, maar bleek zo sterk dat hij de massasprint voor groene trui Mads Pedersen won.

De slotetappe was net zoals in de Tour de France vooral een optocht richting een knallende finale met een massasprint als conclusie. UAE Team Emirates kwam in de laatste kilometer sterk opzetten, met als doel om sprinter Ackermann af te zetten. Zijn lead-out Molano trok echter dermate hard door dat niemand er meer overheen kwam. Zodoende won Molano zijn eerste etappe in een grote ronde.

‘Het klopt dat ik de sprint moest aantrekken voor Ackermann’, reageert Molano in het flashinterview bevestigend op de vraag van de interviewer. ‘Ik zette mijn lead-out in met nog driehonderd meter te gaan, maar ik zag dat ze me niet direct konden passeren en toen trok ik maar door. Ik draag deze overwinning op aan mijn moeder, mijn broers, mijn hele familie, besluit Molano, die als eerste Colombiaan de slotrit van de Vuelta in Madrid won.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws