Valverde emotioneel na laatste Vuelta: 'Contador zei tegen me dat ik van deze dag moest genieten' Wielrennen
Wielrennen

Valverde emotioneel na laatste Vuelta: 'Contador zei tegen me dat ik van deze dag moest genieten'

Valverde emotioneel na laatste Vuelta: 'Contador zei tegen me dat ik van deze dag moest genieten'

Alejandro Valverde zijn carrière zit er bijna op. De Spaanse veelwinnaar kon in deze Vuelta niet imponeren met een overwinning, maar hij betekende wel veel voor zijn kopman en landgenoot Enric Mas. De laatste grote ronde van El Imbatido is nu voorbij, waarmee een nieuw hoofdstuk afgesloten is in het boek Valverde.

Negentien jaar geleden imponeerde Valverde als jonkie door derde te worden in de Vuelta van 2003. Een nog onbeschreven blad won een etappe en werd derde in het klassement. Negentien jaar later eindigt de carrière van de Spaanse klasbak. In Madrid kreeg hij al een symbolisch afscheid van de fans. 'Alberto (Contador, red) zei zaterdag nog tegen me dat ik er echt van moest genieten. Dat heb ik ook gedaan. Het was een prachtige dag met alle fans. Alle emoties komen dan omhoog in de laatste kilometers. Ik ben nog steeds een beetje sprakeloos, maar ik ben onwijs gelukkig.'

De coureur van Movistar geeft aan het leven als wielrenner te gaan missen. 'Ik had een prachtige carrière. Het hele publiek, met alle mensen die mij gesteund hebben, ga ik missen. Ik ga op een andere manier mijn leven verder afwerken.' Wat de vervolgstap gaat worden in het leven van de Spanjaard, is nog niet bekend. Zelf doet hij er ook nog geen uitspraak over in gesprek met Eurosport.

In het peloton moet je rivalen hebben, maar hen moet je ook respecteren

Valverde over zijn band met Contador

In gesprek met Alberto Contador, blikken de twee terug op de dagen waarin ze regelmatig elkaar het vuur aan de schenen legden. Het waren enorme tegenstanders van elkaar in de koers. Al schept dat volgens Valverde 'juist een band'. 'Contador is een van de grootste renners die ik ooit ben tegengekomen en hij is dan ook een van mijn grootste concurrenten geweest. Tuurlijk zijn we rivalen, maar we hebben altijd respect voor elkaar gehad. In het peloton moet je rivalen hebben, maar hen ook respecteren.' Na een flinke omhelzing namen de oude rivalen afscheid van elkaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws