Leegloop DSM houdt nog even aan: Welsford achtste renner die vertrekt, Australiër tekent bij BORA-hansgrohe Wielrennen
Wielrennen

Leegloop DSM houdt nog even aan: Welsford achtste renner die vertrekt, Australiër tekent bij BORA-hansgrohe

Leegloop DSM houdt nog even aan: Welsford achtste renner die vertrekt, Australiër tekent bij BORA-hansgrohe

Sam Welsford heeft een contract getekend bij BORA-hansgrohe. De 27-jarige Australiër komt over van DSM-firmenich, waar vanaf 2024 vol op Fabio Jakobsen wordt ingezet als spurtbom.

Welsford brakt door bij DSM, waar hij in 2022 terecht kwam via het clubniveau. De spierbundel, die ook goed uit de voeten kan op de baan, ontpopte zich tot een uitstekende sprinter. Leverde dat vorig jaar alleen een etappezege op in de Ronde van Turkije, dit jaar was het al twee keer raak in de Vuelta a San Juan, hij won de Grand Prix Criquielion en won recent nog een rit in de Renewi Tour. Hij maakte verder deze zomer zijn debuut in de Tour de France.

Bij BORA-hansgrohe waren ze nog wel op zoek naar een sprinter, nu Sam Bennett sinds zijn terugkeer bij de ploeg nog geen veelwinnaar is gebleken. Jordi Meeus zit wel in de lift, met zijn Tourdebuut en een etappezege op de Champs-Elysées als bewijs. Met Welsford en Meeus kan BORA er vanaf 2024 weer vol tegenaan, wordt ook wel duidelijk uit een persbericht.

Ploegbaas Rolf Aldag is namelijk heel blij met de komst van Welsford. 'Sam is een pure sprinter, met één van de hoogste sprintsnelheden van het peloton. Hij past perfect bij de topsprinters in ons team en heeft zijn potentie dit seizoen al meermaals getoond. Met Sam moeten onze overwinningen toe gaan nemen.' Dat is ook precies wat Welsford graag wil. 'Ik wil de volgende stap maken in mijn sprintcarrière en deze ploeg heeft een grote historie op dat front.'

Welsford achtste renner die vertrekt bij DSM

Voor DSM is Welsford de zoveelste renner die na 2023 vertrekt. In het geval van de Australiër is dat reeds opgevangen met de komst van Jakobsen. Verder werd ook Warren Barguil al teruggehaald. Met Andreas Leknessund, Jonas Hvideberg (Uno-X), Alberto Dainese, Florian Stork, Marius Mayrhofer (Tudor), Henri Vandenabeele en Harm Vanhoucke (Lotto-Dstny) raakte het al zeven renners kwijt aan andere teams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws