Leezer neemt het op voor Groenewegen: 'Bennett wijkt even ver van zijn lijn af' Wielrennen
Wielrennen

Leezer neemt het op voor Groenewegen: 'Bennett wijkt even ver van zijn lijn af'

Leezer neemt het op voor Groenewegen: 'Bennett wijkt even ver van zijn lijn af'

Tom Leezer heeft zijn fiets inmiddels aan de wilgen gehangen. Reden voor De Rode Lantaarn om hem uit te nodigen voor de podcast. De oud-sprintaantrekker geeft daarin zijn uitgesproken mening over de straf die Dylan Groenewegen heeft ontvangen voor zijn fout in de sprint met Fabio Jakobsen.

Meer ingrijpen bij foute bewegingen tijdens massasprints, zo vindt Leezer. Hij zag in de meest recente Tour de France nog een opmerkelijk manoeuvre. 'Ja, ik denk wel dat sprinters te disciplineren zijn door vaker en strenger in te grijpen op fouten. Als je een aantal sprints zag in de Tour, hoe daar geslalomd werd... Het was volgens mij de tweede sprint die Ewan won en dat was super knap. Maar niemand heeft het erover dat Bennett drie meter van zijn lijn afwijkt om Ewan op te vangen en hem zo af te remmen. Hij wijkt daar net zo ver af van zijn lijn af als Dylan (Groenewegen in de Ronde van Polen, red.). Alleen Ewan valt niet. Als dit soort acties altijd bestraft wordt, dan wordt het denk ik wel minder.'

Leezer neemt het op voor zijn voormalige kopman en oppert voor een andere vorm van straf. 'De straf die Dylan krijgt vind ik veel te hoog. Uiteindelijk heeft Jakobsen daar niks aan, Dylan heeft daar niks aan, niemand heeft daar iets aan. Er zijn nu alleen maar verliezers. Ze hadden er een andere draai aan kunnen geven, zodat er nog iets van geleerd had kunnen worden.'

Leezer verplaatst zich in Jakobsen: 'Je identificeert jezelf sneller met het slachtoffer'

De valpartij van Groenewegen en Jakobsen heeft een grote impact op Leezer gemaakt. 'Ja, dan merk je toch wel dat je ouder bent. Ik heb heel slecht geslapen toen. Het komt harder binnen, omdat je zelf ook wel eens op die snelheid gevallen bent. Dan identificeer je jezelf toch sneller met het slachtoffer. Die risico's en valpartijen zijn wel dingen waarvan ik blij ben dat ik die niet meer ga meemaken', aldus de gestopte Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws