Lefevere: 'Alaphilippe heeft het salaris van een kampioen, maar hij moet bewijzen dat hij dat nog is' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere: 'Alaphilippe heeft het salaris van een kampioen, maar hij moet bewijzen dat hij dat nog is'

Lefevere: 'Alaphilippe heeft het salaris van een kampioen, maar hij moet bewijzen dat hij dat nog is'

Patrick Lefevere slaat momenteel met zijn Quick Step-formatie de tenten op in Spanje voor het eerste trainingskamp van de ploeg richting 2023. Aan het team de taak om het voortreffelijke jaar te evenaren, waarbij dat voor de één meer zal zijn dan de ander.

Lefevere heeft al drie jaar de wereldkampioen in zijn rangen, met tweemaal Julian Alaphilippe en nu Remco Evenepoel. Alhoewel die eerste in de regenboogtrui een lastig 2022 kende, vol pech. 'Julian is mij wel wat verschuldigd. Hij heeft het salaris van een kampioen, maar moet bevestigen dat hij dat nog steeds is.'

'Dat Julian geen wereldkampioen meer is, kan me niet schelen', vervolgt Lefevere. 'De afgelopen jaren heeft hij weinig gewonnen. Het klopt dat hij veel pech geeft gehad, maar het zijn altijd dezelfden die geluk of pech hebben', wimpelt de ploegbaas die stelling af in gesprek met DH.

Alaphilippe zal volgend jaar ook weer te zien zijn in de Vlaamse klassiekers, bevestigt Lefevere. 'Hij kan daar mikken op zeges', meent de door de wol geverfde manager. In 2020 reed Alaphilippe met Mathieu van der Poel en Wout van Aert voorop, tot hij op een motor botste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws