Lefevere leest Alaphilippe tot tweemaal toe de les, maar die reageert koel: 'Statements veranderen mij niet' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere leest Alaphilippe tot tweemaal toe de les, maar die reageert koel: 'Statements veranderen mij niet'

Lefevere leest Alaphilippe tot tweemaal toe de les, maar die reageert koel: 'Statements veranderen mij niet'

Patrick Lefevere en Julian Alaphilippe lijken niet dezelfde actieve herinneringen te hebben aan een gesprek dat afgelopen winter heeft plaatsgevonden. De Franse renner gaf te kennen dat hij 'verrast was' door uitspraken van zijn manager, die op zijn beurt nu weer duidelijk stelt wat er precies besproken is.

Even terug naar het begin: begin januari liet Lefevere aan Sporza weten dat er een 'gesprek dat aan de ribben blijft kleven' met Alaphilippe had plaatsgevonden. 'Of ik toen op zijn eergevoel heb gespeeld? Als het niet dat was, dan zal het in zijn portemonnee zijn. Als je betaald wordt zoals Julian, dan is dat om te presteren. Ik heb hem laten verstaan dat hij zou mogen vertrekken als hij de omgeving beu was. Ik ben niets met een renner die het even gehad heeft, maar hij wou absoluut bij de ploeg blijven.'

Alaphilippe las die uitspraken ook en leek toch een niet iets andere herinnering te hebben, zo liet hij optekenen in L'Equipe. 'Dingen over mijn salaris heeft hij nooit recht in mijn gezicht gezegd en daar was ik eerlijk gezegd wel een beetje verrast door. Als hij een probleem heeft met mij, denk ik toch dat hij het mij als eerste had verteld. Maar het is goed zo en het kan me verder ook niets schelen', stelde de tweevoudig wereldkampioen.

Lefevere heeft Alaphilippe verteld dat hij 'totaal niet tevreden was'

Bij Sporza reageert Lefevere daar nu weer op. 'Hij zegt dat we dat gesprek niet gehad hebben, ik zeg dat we dat wél gehad hebben. Zijn vrouw en zijn manager waren erbij', gaf de ploegmanager mee aan sportanker Karl Vannieuwkerke. 'Ik heb hem gezegd dat ik totaal niet tevreden was. Ik heb begrip voor zijn ziektes en valpartijen, maar je kunt je daar niet blijven achter wegsteken. Het was de koele waarheid', aldus de CEO van Soudal Quick-Step. 'Iedereen weet dat ik geblesseerde renners niet aanval, maar als er een hoog prijskaartje aan vasthangt, dan mag ik reageren. Vorig jaar won hij twee keer, de jaren voordien twee en drie keer. Daar heb ik hem niet voor in de ploeg genomen', sluit Lefevere af met op zijn manier motiverende woorden voor zijn kopman.

Het duurde slechts een dag tot Alaphilippe op zijn beurt weer de gelegenheid kreeg om te reageren. 'Mijn relatie met Lefevere is dezelfde als toen ik het eerste jaar voor hem koerste. We draaien er allebei nooit omheen. Niet als de zaken goed gaan en ook niet als de zaken minder goed lopen. Mijn laatste seizoen was inderdaad niet volgens de verwachtingen. Maar het liep ook voor geen meter. Het was altijd wat', zo doelt Alaphilippe bij onder meer Het Nieuwsblad op een coronabesmetting, bronchitis, een zware crash in Luik, nog een coronabesmetting en de crash in de Vuelta.

Of zoals hij het bij Cyclingnews zegt: 'Patrick en ik zijn altijd transparant naar elkaar toe. Dat is altijd al het geval geweest. De statements die hij heeft gemaakt, zullen mij, mijn manier van werken en mijn motivatie niet veranderen. Ik wil er alles aan doen om alles weer goed te laten lopen, maar dat betekent niet dat ik extra druk voel. Ik ben een seizoen nog nooit zo relaxed gestart als deze. Het feit dat ik na twee seizoenen de regenboogtrui niet meer draag, zorgt ervoor dat ik weer iets meer vrij kan koersen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws