Dumoulin verlegt focus van Tour de Dumoulin naar Limburgse wielersport als kersvers ambassadeur Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin verlegt focus van Tour de Dumoulin naar Limburgse wielersport als kersvers ambassadeur

Dumoulin verlegt focus van Tour de Dumoulin naar Limburgse wielersport als kersvers ambassadeur

Tom Dumoulin heeft zich kort na het omvallen van de Tour de Dumoulin weer ergens aan weten te binden. De Nederlandse oud-renner wordt ambassadeur van de Limburgse wielersport, zo meldt Limburg Cycling via de officiële kanalen.

Dumoulin is een bezige bij, sinds hij in augustus van 2022 besloot om per direct te stoppen als profrenner. Hij sprak zelf over 'een blanco bladzijde' in zijn leven, al zat hij geen moment stil. Hij kwam als supporter kijken in de Tour de France, hij trok met Bram Tankink naar de Himalaya en eind vorig jaar stelde hij in gesprek met L'Equipe al dat hij klaar is voor iets anders.

Dumoulin 'wil steentje bijdragen'

De rol als ambassadeur van Limburg Cycling lijkt een mooie eerste stap. Limburg Cycling was de afgelopen jaren ook al betrokken bij de organisatie van de Tour de Dumoulin, die in 2022 voor het laatst werd georganiseerd. 'Ik vind het ontzettend mooi wat Limburg Cycling doet voor de wielersport in Limburg in het algemeen en het jeugdwielrennen in het bijzonder. Met mijn ambassadeurschap wil ik daar graag een steentje aan bijdragen', zo zegt Dumoulin.

Bij de Limburgse wielersport-organisatie zijn ze logischerwijs heel blij met de steun van zo'n grote naam. Manager Milan van Wersch ziet in Dumoulin een mooie stimulans om het gedane werk voort te zetten. 'We ontplooien ontzettend veel initiatieven om jong en oud in Limburg op de (sportieve) fiets te krijgen en houden. Dat iemand als Tom Dumoulin aangeeft dit te willen ondersteunen geeft een boost om het werk voort te zetten.' Naast Dumoulin zijn ook oud-profs Marc Lotz, Tankink en Roy Curvers ambassadeurs van Limburg Cycling.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws