Alpecin-Deceuninck bevestigt komst Sinkeldam: 'Supergemotiveerd om deel uit te maken van sprinttrein' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck bevestigt komst Sinkeldam: 'Supergemotiveerd om deel uit te maken van sprinttrein'

Alpecin-Deceuninck bevestigt komst Sinkeldam: 'Supergemotiveerd om deel uit te maken van sprinttrein'

Ramon Sinkeldam heeft een tweejarig contract getekend bij Alpecin-Deceuninck. De Nederlander leek wekenlang op weg naar het ambitieuze project van B&B Hotels, maar toen de Franse ploeg de financiën niet rond kreeg, greep Alpecin-Deceuninck z'n kans.

Sinkeldam liep uit zijn contract bij Groupama-FDJ en er kwam geen nieuwe verbintenis, tot grote teleurstelling van Arnaud Démare. De Fransman kon jarenlang rekenen op de uitstekende leadouts van Sinkeldam, maar hij zal het in de komende jaren zonder de Nederlander moeten doen.

Een transfer van Sinkeldam naar B&B Hotels stond in de sterren geschreven, maar van een bevestiging kwam het nooit. Net als onder meer Mark Cavendish en Cees Bol werd hij in de wachtkamer gezet, om uiteindelijk te horen dat de Franse wielerploeg geen nieuwe sponsor kon vinden. Alle potentiële aanwinsten waren plots weer vrij om te gaan waar ze wilden.

Sinkeldam hoefde niet lang te wachten. Hij trok met Alpecin-Deceuninck mee op trainingskamp en enkele dagen na dat nieuws kwam de bevestiging van zijn transfer. 'Het klinkt misschien cliché, maar ik ben echt ongelofelijk blij met deze kans. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Ik ben supergemotiveerd om deel uit te maken van de sprinttrein bij Alpecin-Deceuninck en mijn ervaring te delen met de andere jongens.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws