Cian Uijtdebroeks (19) verbaast BORA-hansgrohe in Noorwegen: 'Dat is best indrukwekkend' Wielrennen
Wielrennen

Cian Uijtdebroeks (19) verbaast BORA-hansgrohe in Noorwegen: 'Dat is best indrukwekkend'

Cian Uijtdebroeks (19) verbaast BORA-hansgrohe in Noorwegen: 'Dat is best indrukwekkend'

Bij BORA-hansgrohe is men meer dan tevreden met de ontwikkeling van Cian Uijtdebroeks. De 19-jarige Belg is bezig aan zijn eerste seizoen in de WorldTour en reed in de Ronde van Noorwegen voor het eerst voor eigen rekening. Hij werd achtste in het eindklassement.

Hoewel de spotlights in Noorwegen gericht waren op Remco Evenepoel, met drie ritzeges en de eindzege, was het voor Uijtdebroeks ook een succesvolle ronde. Een achtste plaats was zijn eerste top tien in een rittenkoers als prof. Het bevestigt de verwachtingen die BORA van hem heeft. 'Het was een uitdagende, maar succesvolle week voor mij', zo zegt Uijtdebroeks bij Sporza. 'Ik heb zeker moeilijke momenten beleefd in de waaiers. Op het hoogste niveau telt elk beetje energie en daarin moet ik nog beter worden. Maar ik ben nog jong en heb nog genoeg tijd om te leren.'

Uiteindelijk viel vooral op dat Uijtdebroeks in de zwaarste bergetappe met de besten mee kon. Hij werd zesde in de derde etappe, met aankomst bovenop de Gaustatoppen. 'Hij is niet zo explosief als andere klimmers en daarom heeft hij nog moeite met ritmeveranderingen bergop', zegt ploegleider Rolf Aldag over die dag. 'We moeten het stap per stap aanpakken met Cian. Maar als je ziet hoe goed hij nu al is, dan is dat best indrukwekkend.'

Uijtdebroeks krijgt de tijd bij BORA-hansgrohe

En dan te bedenken dat hij eerder dit jaar in de Coppi e Bartali al op weg was naar een top tien. Destijds moest in de vijfde etappe opgeven na een val. 'Die gemiste kans deed pijn, maar het was een les in zijn ontwikkelingsproces', aldus Aldag. Uijtdebroeks heeft bij BORA-hansgrohe een contract tot het einde van 2024. Hij wordt rustig gebracht en zal dit seizoen bijvoorbeeld nog geen grote ronde rijden. Zijn eerstvolgende koers is de Sibiu Tour in juli. In augustus zien we hem normaliter ook terug in de hoog aangeschreven beloftenkoers Tour de l'Avenir.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws