Lefevere veegt straat schoon in discussie over Alaphilippe-blessure: 'En hij was fit genoeg om competitief te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere veegt straat schoon in discussie over Alaphilippe-blessure: 'En hij was fit genoeg om competitief te zijn'

Lefevere veegt straat schoon in discussie over Alaphilippe-blessure: 'En hij was fit genoeg om competitief te zijn'

Het ging dit voorjaar al heel vaak over Soudal Quick-Step. Reken de winter daarbij en het ging dan nóg vaker over ploegbaas Patrick Lefevere. Er waren relletjes en uithalen richting renners en andere figuren. Onlangs kwam Lefevere nog in het nieuws over het feit dat hij Julian Alaphilippe had laten doorrijden met een breuk. Daar wil de Belgische veteraan nu toch echt mee afrekenen. Alaphilippe koos er zelf voor om verder te rijden, zo stelde hij in Het Nieuwsblad.

Alaphilippe, die in onderhandeling zou zijn met TotalEnergies om vanaf 2025 in Franse dienst te gaan rijden, reed in het voorjaar rond met een breuk in de kuit na een val in Strade Bianche. Hij koerste wat in de rondte in Tirreno-Adriatico, om vervolgens wel dicht bij de zege te komen in Milaan-Sanremo. Volgens Lefevere viel de kwetsuur van Alaphilippe mee, was er overleg over het vervolg én besloot de tweevoudig wereldkampioen zelf om verder te rijden.

'De buitenwereld heeft dat geïnterpreteerd alsof het onder druk van Lefevere gebeurd is'

'For the record: het klopt dat Julian dit voorjaar met een breukje in het kuitbeen heeft rondgereden. Hij liep dat op bij een val in Strade Bianche. Na Milaan-Sanremo klaagde hij over lichte pijn. Op een echo hebben we toen inderdaad het breukje gezien. Minuscuul, maar wel duidelijk waarneembaar. In overleg is na die diagnose beslist om het voorjaar toch verder te zetten', opent PatLef zijn relaas. Lefevere bekent dat het vervelend was geweest om Alaphilippe te moeten missen, maar ontkent dat hij druk heeft uitgeoefend om hem toch verder te laten rijden.

'De buitenwereld heeft dat geïnterpreteerd als ‘onder druk van de ploeg’, als het al niet Lefevere in eigen persoon was. Het klopt dat het een grote ontgoocheling was geweest om Julian op een cruciaal moment te verliezen, maar uiteraard had hij zelf het laatste woord. Julian had met die blessure zeven dagen gekoerst in Tirreno-Adriatico. En in Milaan-Sanremo sprint hij zonder lekke band mee voor de overwinning. Julian was fit genoeg om competitief te zijn en kon de blessure ook niet erger maken', besluit de ploegleider in heldere woorden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws