Urska Zigart versloeg Tadej Pogacar bijna op de training: 'Zo moe was hij na de Ronde van Catalonië' Wielrennen
Wielrennen

Urska Zigart versloeg Tadej Pogacar bijna op de training: 'Zo moe was hij na de Ronde van Catalonië'

Urska Zigart versloeg Tadej Pogacar bijna op de training: 'Zo moe was hij na de Ronde van Catalonië'

Tadej Pogacar maakt zich op voor het slotstuk van het klassieke voorjaar. Een voorjaar waarin de kopman van UAE Team Emirates zelf alleen Strade Bianche reed. Een schril contrast met andere jaren, waarin Pogacar zich liet zien in veel andere grote eendagswedstrijden. Hij heeft echter niet stil gezeten, als we zijn vriendin Urska Zigart mogen geloven. Die doet in gesprek met Sporza enkele leuke anekdotes uit de doeken over haar vriend.

Pogacar reed in maart de Ronde van Catalonië, maar lastte erna een periode in zonder wedstrijden. Echter niet zonder beweging. De Sloveen trok door naar een hoogtestage in de Sierra Nevada, waar hij zijn vriendin Zigart trof. 'Tadej is zeker in orde momenteel, maar na de Ronde van Catalonië was hij wel erg vermoeid. Ook had hij moeite met het wennen aan de hoogte. Na een lange training was hij een keer zo moe, dat ik hem bijna klopte in de sprint', stelt de Sloveense met een glimlach

'Tadej wil alle koersen rijden, maar de Ronde van Vlaanderen paste niet in zijn schema'

De dagen werden op de hoogtestage verder vooral gevuld met het kijken naar wedstrijden waar Pogacar juist niet koerste. Dat deed de tweevoudig Tourwinnaar wel een beetje met pijn in het hart. 'Tadej wil alle koersen rijden, dus ook wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen. Hij had hier heel graag gereden, maar het paste niet in zijn programma.' Ook zagen Pogacar en Zigart de horrorval in het Baskenland live gebeuren. 'We staarden naar het tv-scherm en wisten niet wat er gebeurde. Ik kreeg er zelfs buikpijn van', vertelt de renster van Jayco-AlUla.

Zondag rijden Zigart en Pogacar voor het eerst dit jaar dezelfde wedstrijd. Voor Zigart is het een hele dubbele dag. Haar moeder overleed twee jaar terug op 21 april. Ze hoopt dat haar vriend Tadej haar kan eren. 'Ik wil het niet jinxen, maar ik hoop dat Tadej haar kan eren met een zege in Luik', zegt ze. Verder zien de twee elkaar maar mondjesmaat. Zo ook rond de Giro. Zigart probeert er als het kan bij te zijn. 'Maar ik moet vlak na de slotrit weer door naar de Ronde van Andalusië. Dan moeten we weer facetimen. Zo gaat dat met een wielerkoppel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws