Rebellin gaat weekje langer door: Stokoude Italiaan stopt na Veneto Classic op 16 oktober Wielrennen
Wielrennen

Rebellin gaat weekje langer door: Stokoude Italiaan stopt na Veneto Classic op 16 oktober

Rebellin gaat weekje langer door: Stokoude Italiaan stopt na Veneto Classic op 16 oktober

Davide Rebellin is bezig aan zijn laatste seizoen. De 51-jarige Italiaan zou zijn fiets aan de wilgen hangen na de Giro del Veneto van 12 oktober, maar komt daar nu op terug. De Veneto Classic, die op 16 oktober wordt verreden, wordt zijn laatste koers.

Rebellin herstelde in 2022 van een dubbele beenbreuk, maar kwam puur op wilskracht terug in het profpeloton. De Italiaan, die geboren werd in de provincie Veneto, legt zijn keuze om iets langer door te gaan uit aan La Gazzetta. 'Ik rijd nog steeds de Giro del Veneto, maar sta ook aan de start van de Veneto Classic. Op zondag krijgen meer fans de kans om de wedstrijd te volgen', aldus de man van de streek. De Italiaan rijdt voor het continentale Work Service Vitalcare Vega, dat een wildcard heeft voor de koers. Voor Rebellin komt er na de wedstrijd een einde aan een carrière die dertig jaar duurde.

Rebellin won alle Ardennenklassiekers

Rebellin begon in 1992 met wielrennen en beleefde zijn hoogtijdagen in de zero's. Hij won onder andere in 2004 het befaamde Ardennendrieluik: Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en de Amstel Gold Race waren dat jaar een prooi voor Rebellin. Zijn carrière duurde op dat moment al twaalf jaar, maar hij was nog niet op de helft van zijn loopbaan. Verder won hij nog de Tirreno-Adriatico, Parijs-Nice, de Clásica San Sebastián, twee keer de Giro dell'Emilia en een rit in de Giro d'Italia. In 2009 werd Rebellin geschorst voor het gebruik van Cera na te zijn betrapt in de Olympische Spelen van 2008. In 2011 keerde hij terug in het profpeloton en reed nog elf jaar rond voor continentale en pro-continentale ploegen.

Om de lengte van de loopbaan van Rebellin te illustreren: in 1992 werd hij als 21-jarige neoprof vijfde in zijn eerste deelname van de Giro del Veneto, een koers die hij drie keer won. Hij kwam in dezelfde groep aan als Claudio Chiapucchi, Stephen Roche en Laurent Fignon. Een ene Roman Kreuziger deed ook mee, die 63e werd. Niet de Tsjechische winnaar van de Amstel Gold Race van 2013, maar zijn vader.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws