Lefevere weigert spelletjes met media te spelen: 'Niemand moeten mij niet vertellen wat ik moet doen' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere weigert spelletjes met media te spelen: 'Niemand moeten mij niet vertellen wat ik moet doen'

Lefevere weigert spelletjes met media te spelen: 'Niemand moeten mij niet vertellen wat ik moet doen'

Patrick Lefevere zag zijn team in het Openingsweekend en Strade Bianche weggereden worden, maar daarbuiten is het vooralsnog een heel succesvol jaar voor Soudal-Quick Step. Sprinters Tim Merlier en Fabio Jakobsen zijn allebei op stoom, wat de ploegbaas nog hoofdbrekens op kan gaan leveren richting de Tour de France.

'Dat spelletje, dat door de media wordt gespeeld met mijn sprinters, ga ik niet meespelen', zegt Lefevere. 'Ik hoor en lees dat ze rivalen zijn, dat Jakobsen einde contract is, dat Merlier nog twee jaar contract heeft, dat Evenepoel té sterk is en één van hen sowieso moet vertrekken: daar houd ik niet van, mensen moeten mij niet vertellen wat ik moet doen.'

'Ik heb altijd meer dan één sprinter gehad, dat was met Mark Cavendish en Sam Bennett zo en dat gaat terug tot Tom Steels en Jan Svorada', legt Lefevere uit bij Cyclingnews. 'Mensen vergeten dat er 275 wedstrijden in één jaar zitten, de Tour de France is slechts 21 dagen. Die sprinters zitten elkaar niet in de weg en de tijd zal uitwijzen wie er gaat. Er zitten twaalf jongens in de voorselectie, dus het wordt een natuurlijke selectie', aldus de CEO, die Jakobsen dinsdag zag winnen in Tirreno-Adriatico.

Lefevere praat pas na Luik over resultaten met Alaphilippe

De Belg zei ook nog wat over Julian Alaphilippe, die dinsdag het nodige werk verrichte voor Jakobsen. 'Het is goed voor hem dat hij het team kan helpen met winnen. Alaphilippe voelt de druk om te presteren en hij verwacht meer van zichzelf. Hij was heel teleurgesteld na Strade Bianche, maar ik vertelde hem dat we pas over resultaten praten na Luik-Bastenaken-Luik.'

'Toen hij in 2019 Strade Bianche won, was hij voor de Ardennenklassiekers al klaar. Dit jaar wil hij goed zijn van de Vlaamse wedstrijden tot Luik, dus misschien is het wel beter dat hij op dit moment nog niet op zijn best is', aldus de ploegbaas van Soudal-Quick Step.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws