Lefevere ziet INEOS niet opgeven in strijd om Evenepoel: 'Sommige mensen denken dat ik dom ben' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere ziet INEOS niet opgeven in strijd om Evenepoel: 'Sommige mensen denken dat ik dom ben'

Lefevere ziet INEOS niet opgeven in strijd om Evenepoel: 'Sommige mensen denken dat ik dom ben'

INEOS Grenadiers heeft de strijd om Remco Evenepoel nog niet opgegeven, zo claimt Cyclingnews. De jonge Belg heeft nog een langlopend contract bij Quick Step-Alpha Vinyl, maar INEOS zou hem met een miljoenenaanbod willen lokken. Patrick Lefevere heeft er allemaal geen boodschap aan.

Eerst de geruchten, want wat heeft INEOS precies over voor de komst van Evenepoel? Naar verluidt gaat het om een aanbieding van 15 á 20 miljoen euro, waarmee Evenepoel zijn contract zou kunnen uitkopen. Vervolgens zou hij in enkele jaren zo'n 40 á 50 miljoen euro kunnen verdienen. Naast Cyclingnews hebben we het hierbij ook over berichtgeving van La Gazzetta dello Sport.

Evenepoel en Lefevere ontkenden een eventuele transfer al meerdere malen, in woord en gebaar. Lefevere moet na het nieuws echter nogmaals uit z'n hok komen. 'Zie ik er dom uit? Sommige mensen denken dat ik dom ben, maar als ik een vijfjarig contract aanbied, is alles geregeld, voor alle scenario's', zegt hij zoals altijd met de vonken uit zijn oren.

Lefevere ziet in wielersport geen voetbalwereld

'Ik heb Remco in februari van 2021 een nieuw contract tot het einde van 2026 aangeboden. Ik ben niet zoals mijn sommigen van mijn collega's, die eerst een renner tekenen en dan pas op zoek gaan naar sponsoren. Ik ben een boekhouder, ik zoek eerst naar geld en leg dan pas renners vast', zo benadrukt Lefevere dat hij financieel niet bang is voor INEOS. Hij kan Evenepoel bieden wat hij nodig heeft.

Volgens Lefevere is de wielersport niet zoals het voetbal, waarin jonge talenten makkelijk voor veel geld kunnen overstappen. 'Als dat zo was geweest, was ik een rijk man', grapt de ploegbaas. 'INEOS volgt Remco al jaren, maar ze waren te laat toen hij nog een junior was en nu zijn ze weer te laat. Ze hebben misschien renners aangetrokken die niet presteren wat ze ervan verwacht hadden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws