L'Equipe weet meer: 'Hirschi klaagde over erkenning, Sunweb werkte verstikkend' Wielrennen
Wielrennen

L'Equipe weet meer: 'Hirschi klaagde over erkenning, Sunweb werkte verstikkend'

L'Equipe weet meer: 'Hirschi klaagde over erkenning, Sunweb werkte verstikkend'

De transfer van Marc Hirschi naar UAE Team Emirates is nog altijd een hot gespreksonderwerp. De 22-jarige Zwitser ging in samenspraak met Team DSM plots richting de Emiraten, zonder verdere uitleg van alle partijen. L'Equipe claimt nu iets meer te weten.

De Franse sportkrant heeft informatie, nadat Hirschi tijdens de ploegpresentatie de kaken nog stijf op elkaar hield over zijn vertrek bij DSM. Ook vanuit zijn oude ploeg kwam in de afgelopen weken geen verdere uitleg. Bij UAE Team Emirates stelde men alleen dat Hirschi plots vrij kwam op de transfermarkt en dat hij door zijn manager Fabian Cancellara zou zijn aangeboden.

Hirschi financieel vooruit, UAE 'vrijer'

Zoals bekend gaat Hirschi er in de eerste plaats financieel flink op vooruit. Volgens L'Equipe verdiende het talent in zijn laatste jaar bij DSM 70.000 euro. Dat zal bij UAE Team Emirates zo'n één miljoen euro zijn, of net iets minder. Hirschi wist bovendien bij de ploegpresentatie van Team DSM in december al dat hij weg zou gaan. 'Hirschi zou in december achter de schermen hebben geklaagd over het gebrek aan erkenning van zijn bazen. Hij kreeg geen felicitaties na een goed seizoen en toen de onderhandelingen over contractverlenging waren gestart, ging hij er financieel niet veel op vooruit. Dat terwijl zijn status flink was veranderd', zo valt te lezen.

Ploegbaas Iwan Spekenbrink hield zijn poot stijf en weigerde dieper in de buidel te tasten. De gemoederen liepen bij de onderhandelingen zelfs zo hoog op dat Hirschi vroegtijdig het gesprek moest verlaten. Het ging echter niet alleen om de financiën. Hirschi voelde zich simpelweg ook niet goed bij de ploeg. Dat zou een familielid van Hirschi hebben bevestigd aan L'Equipe. 'Marc is een verlegen jongen, voor wie het strenge systeem bij Sunweb verstikkend werkte. Hij wilde zich vrijer voelen.' Toen Hirschi dat voor de Kerstvakantie kenbaar maakte aan Cancellara, werd door hem meteen rondgebeld. Op aandringen van Spekenbrink werd het nieuws over het verbroken contract bij DSM pas in de eerste week van januari openbaar gemaakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws