Lidl-Trek moet mogelijk nadenken over plan B: Tour-kopman Geoghegan Hart liep na Dauphiné-opgave Covid op Wielrennen
Wielrennen

Lidl-Trek moet mogelijk nadenken over plan B: Tour-kopman Geoghegan Hart liep na Dauphiné-opgave Covid op

Lidl-Trek moet mogelijk nadenken over plan B: Tour-kopman Geoghegan Hart liep na Dauphiné-opgave Covid op

Tao Geoghegan Hart zit deze weken even in de hoek waar de klappen vallen. De Brit van Lidl-Trek, die de afgelopen maanden gebruikte om volledig terug te keren na zijn enorme Giro-crash in 2023, staat als kopman op de lijst voor de Tour de France. Fysiek loopt het echter niet van een leien dakje.

De 29-jarige Geoghegan Hart kende dit jaar eigenlijk een vrij goede fase. Na zijn transfer van INEOS Grenadiers naar Lidl-Trek draaide de Giro-winnaar van 2020 een goede winter en toonde hij in de Ronde van de Algarve (twaalfde), Tirreno-Adriatico, Ronde van Baskenland en Ronde van Romandië (negende) al een goed niveau.

Na een hoogtestage wilde Geoghegan Hart zich in het Critérium du Dauphiné testen voor de Tour de France, maar daar kon na vijf dagen een streep doorheen. Nadat hij op dag twee en drie nog attent bij de voorsten was gefinisht en een puike tijdrit reed op dag vier (tiende), knalde Geoghegan Hart in de vijfde etappe op hoge snelheid tegen een elektriciteitspaal. Hij stapte op dag zes nog wel op, maar gaf er daarna de brui aan met rug- en ribklachten.

Lees verder onder de post.

Wat is het plan B voor Geoghegan Hart bij Lidl-Trek?

Eenmaal terug thuis kwam er nog meer slecht nieuws. Covid-19 sloeg stevig toe bij Geoghegan Hart, die via zijn sociale kanalen deelt dat hij 'superziek' was voor vijf dagen. 'Ik dacht dat die dagen wel voorbij waren, maar helaas heb ik de hele week niet kunnen fietsen.' Of hij intussen weer op de fiets zit, is onduidelijk. Hij gaat er zoals altijd wel luchtig en grappend mee om, getuige de foto's die hij deelde bij z'n caption.

Voor Lidl-Trek en Geoghegan Hart zal de tijd echter dringen. De Tour de France begint op 26 juni in Florence en de Dauphiné-crash en coronabesmetting zullen niet helpen bij het doel om een goed klassement te rijden. Nadenken over een plan B dient zich aan. Ploegleider Steven de Jongh vertelde recent al aan In de Leiderstrui dat Geoghegan Hart 'zonder druk' toewerkt naar de Tour. Met Mads Pedersen heeft Lidl-Trek alvast een man voor de sprints en Giulio Ciccone toonde zich sterk in de Dauphiné, met een achtste plaats in het eindklassement. 'Als hij de eerste dagen goed doorkomt, verwacht ik dat we nog mooie dingen van hem gaan zien', zie De Jongh al over de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws