Dauphiné-crash blijft doorwegen: Geoghegan Hart start niet, Evenepoel raakt superknecht kwijt met bilblessure Wielrennen
Wielrennen

Dauphiné-crash blijft doorwegen: Geoghegan Hart start niet, Evenepoel raakt superknecht kwijt met bilblessure

Dauphiné-crash blijft doorwegen: Geoghegan Hart start niet, Evenepoel raakt superknecht kwijt met bilblessure

De gigantische valpartij in de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné blijft voor slachtoffers zorgen. Voor de start van dag zes waren er al vijftien namen doorgestreept en daar kwamen aan de finish nog twee bij. Ook voor en vlak na de start van rit zeven op zaterdag moest de rode stift eraan te pas komen.

Bij Lidl-Trek ging er een dikke streep door Tao Geoghegan Hart, de beoogde leider in de Tour de France. De formatie meldde op vrijdagavond al in een kort statement dat de Brit kampt met een rugblessure. Hij vloog donderdag aan dik veertig per uur tegen een elektriciteitspaal en kon z'n weg na een dag proberen niet verder vervolgen.

Lees verder onder de foto

Dauphiné-crash blijft doorwegen: Geoghegan Hart start niet, Evenepoel raakt superknecht kwijt met bilblessure
Tao Geoghegan Hart

Van Wilder moet noodgedwongen opgeven

Bij Soudal-Quick Step ging Ilan Van Wilder nog wel van start in de zevende etappe, maar hij gaf al snel op. De 24-jarige Belg is al jaren een superknecht van Remco Evenepoel, al mocht hij in de Dauphiné ook voor eigen rekening rijden. Daar kon donderdag na de crash een kruis over. 'Ik zit met een bloeduitstorting op mijn bilspier, waardoor ik die niet deftig kan gebruiken', legde hij vrijdag na de zesde rit al uit bij Het Nieuwsblad.

Het zorgde er na een nachtje slapen voor dat Van Wilder nog wel probeerde, maar al snel door had dat dit geen zin meer had. Hij neemt rust richting de Tour de France. 'Ik moest bijna met één been rijden, waardoor ik heel veel moest compenseren en nu ook overal last heb – aan m’n lies, aan m’n knie. Ik voel me echt een wrak. Het is zonde, want ik was super op stage. In de tijdrit had ik nog een terugslag van de hoogte, maar normaal zou ik nu heel goed moeten zijn.'

Geoghegan Hart en Van Wilder waren de twee opvallendste namen in een lijst van zes namen die de start van dag zeven niet overleefden. Ook Emils Liepins (dsm-firmenich PostNL), Hugo Toumire (Cofidis), Logan Currie (Lotto-Dstny) en Clément Russo (Groupama-FDJ) zagen we al niet meer op het startpodium. Tijdens de rit kwamen daar met Iván Garcia Cortina, Iván Ramiro Sosa (beide Movistar), Kenny Elissonde (Cofidis), Clément Berthet (Decathlon AG2R La Mondiale), Cristián Rodriguez (Arkéa-B&B Hotels) Neilson Powless (EF Education-EasyPost), Antoine Huby (Soudal Quick-Step), Mason Hollyman (Israel-Premier Tech), Anton Charmig (Astana) en Filippo Conca (Q36.5) nog eens tien namen bij.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news