Lijdensweg in Tour de France komt Pedersen nu goed uit: 'Het is het waard geweest om door te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Lijdensweg in Tour de France komt Pedersen nu goed uit: 'Het is het waard geweest om door te gaan'

Lijdensweg in Tour de France komt Pedersen nu goed uit: 'Het is het waard geweest om door te gaan'

Mads Pedersen was in de Tour de France geen schim van de geweldige renner die in 2019 nog wereldkampioen werd. De Deen van Trek-Segafredo liep in de zomer wat achter de feiten aan, maar is nu heel erg blij dat hij de Tour heeft uitgereden.

Pedersen begon dit jaar nog heel goed. Hij won Kuurne-Brussel-Kuurne, reed een sterke Parijs-Nice en knalde naar plek twee in Bredene-Koksijde. Na een tegenvallende klassiekercampagne ging Pedersen in de Dauphiné keihard onderuit. Het was het begin van een aantal weken, waarin de Deen niet zijn niveau haalde en kon halen. In de Tour sprintte hij één keer bij de eerste tien, maar eindigde hij bovenal zestien (!) keer buiten de top honderd. Hij ging naar eigen zeggen drie keer onderuit en zijn lichaam sputterde vervolgens tegen.

'Ik heb gevochten in de Tour, zodat ik de rest van het seizoen een beter niveau zou halen', zo stelt Pedersen in gesprek met Cyclingnews. Dat is gelukt. Hij won woensdag in de tweede etappe de sprint in de Ronde van Denemarken. 'Het is geen geheim dat de Tour pretty shit was. Het is het echter waard geweest om door te gaan, dat heb ik met deze ritzege wel bewezen.' Na de Ronde van Denemarken staat voor Pedersen de Bretagne Classic op het menu. Vervolgens gaat hij naar de sterk bezette Benelux Tour, als voorbereiding op het WK in Vlaanderen. Ongetwijfeld zal hij ook in oktober nog aan de start staan van Parijs-Roubaix.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws