Zeeman steekt de loftrompet na derde opeenvolgende zege Kooij: 'Eén van de grootste talenten uit de WorldTour' Wielrennen
Wielrennen

Zeeman steekt de loftrompet na derde opeenvolgende zege Kooij: 'Eén van de grootste talenten uit de WorldTour'

Zeeman steekt de loftrompet na derde opeenvolgende zege Kooij: 'Eén van de grootste talenten uit de WorldTour'

De winnaar voorspellen in de Tour of Britain is momenteel niet zo lastig. Voor de derde dag op rij kwam Olav Kooij als eerste over de finish. Wederom in een massasprint, wederom Wout van Aert die hem naar een uitstekende uitgangspositie loodste.

Aan de jubelstemming bij de mannen van Jumbo-Visma in Groot-Brittannië komt dus geen einde. 'Dit was opnieuw een echte teamprestatie', jubelt Kooij op de ploegsite. 'Natuurlijk hebben we veel vertrouwen geput uit de eerste twee dagen. Vandaag hebben we laten zien dat we wederom in staat zijn om het af te maken, geweldig.'

Waar Van Aert in de eerste twee etappes nog bij de eerste drie renners in de uitslag zat, was dat dinsdag anders, mede omdat de aankomststrook lastiger was. 'De finale liep wat omhoog. Dan weet je dat je goede benen nodig hebt om te winnen. Het leek erop dat we wat te vroeg vooraan kwamen te zitten, maar met de kwaliteiten van renners als Edo (Affini, red.) en Wout werd ik alsnog perfect naar de meet gebracht', aldus Kooij.

Zeeman strooit met lof naar Kooij

Sportief directeur Merijn Zeeman was vanzelfsprekend in zijn nopjes met alweer de tiende seizoenszege van Kooij. 'Overwinningen van Olav zijn voor ons een belangrijk doel dit seizoen. Met zijn tiende individuele zege vandaag heeft hij de doelstelling behaald die we voorafgaand aan dit wielerjaar hebben gesteld als team', mag Jumbo-Visma een vinkje zetten.

Olav is één van de grootste talenten uit de World Tour. Hij rijdt een fantastisch seizoen. Het is heel knap dat Olav dit allemaal laat zien op zijn jonge leeftijd', steekt Zeeman trots de loftrompet. 'Olav is een geweldig talent. Daar zijn wij als ploeg heel trots op. We helpen hem als team natuurlijk zo goed mogelijk, zoals ook deze week met een supersterke selectie in Groot-Brittannië. We gaan nog veel van Olav zien in de toekomst.' Een vierde ritzege ligt voor Kooij in het verschiet, daar ook de vierde etappe op het lijf van de sprinters is geschreven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws