Kopecky blijft imponeren: 'Perfecte start van het tweede deel van het seizoen' Wielrennen
Wielrennen

Kopecky blijft imponeren: 'Perfecte start van het tweede deel van het seizoen'

Kopecky blijft imponeren: 'Perfecte start van het tweede deel van het seizoen'

Lotte Kopecky heeft bij haar start van het tweede deel van het seizoen meteen weer indruk gemaakt. De Belgische renster van Team SD Worx was in de Ronde van Burgos in het sprintje heuvelop veel te machtig voor de rest van het veld en boekte daarmee haar derde zege van het seizoen. Na afloop spreekt ze op de ploegsite van 'de perfecte start van het tweede deel van het seizoen'.

De 26-jarige Kopecky is bezig aan het beste seizoen uit haar loopbaan. Begin maart troefde ze Annemiek van Vleuten af in Strade Bianche, door haar in de straten van Siena indrukwekkend de baas te zijn. Een maand later herhaalde ze dat kunststukje in de Ronde van Vlaanderen, waar het weer Van Vleuten was die haar meerdere moest erkennen in de zuiderbuur. Twee weken later eindigde ze achter Elisa Longo Borghini nog als tweede in Parijs-Roubaix, voordat ze een maand rust nam.

In de Ronde van Burgos keerde Kopecky terug in koers en samen met ploeggenote Demi Vollering is Team SD Worx met een sterke selectie afgereisd naar Spanje. De koers duurt vier dagen, waar de eerste etappe werd afgesloten met een sprintje heuvelop. Dat ligt Kopecky doorgaans goed en dat bewees ze deze keer met een oppermachtige sprint. 'Zo’n sprint bergop ligt me, ik wist dat deze etappe iets voor mij zou zijn. Dus twijfelde ik niet. Met nog 200 meter te gaan, ging ik vol aan en ik wist het te houden tot het einde', zo laat ze na afloop weten.

Van der Breggen: 'Als je het op die manier afmaakt, dan put je daar veel vertrouwen uit'

Anna van der Breggen is ploegleider van Team SD Worx en wist vorig jaar het rondje nog te winnen, door Van Vleuten en Vollering voor te blijven. 'We gingen voor Lotte vandaag, dus wachtten we de sprint af. Toch werd het nog even spannend, want er stond best een harde wind, maar we wisten ons goed voorin te handhaven. De meiden zetten Lotte perfect af, waarna ze het overtuigend afmaakte. Het is super voor haar om zo terug in competitie te komen. Als je het op die manier afmaakt, dan put je daar veel vertrouwen uit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws