Nizzolo voelt zich goed, maar baalt na vijfde plaats: 'Gevoel dat er meer in zat' Wielrennen
Wielrennen

Nizzolo voelt zich goed, maar baalt na vijfde plaats: 'Gevoel dat er meer in zat'

Nizzolo voelt zich goed, maar baalt na vijfde plaats: 'Gevoel dat er meer in zat'

Giacomo Nizzolo eindigde donderdag als vijfde tijdens de zesde etappe van de Giro d'Italia. De Italiaanse sprinter van Isreal-Premier Tech kon niet wedijveren met de snelste mannen, maar voelde zich naar eigen zeggen een stuk beter dan woensdag. Toen finishte hij opmerkelijk genoeg nog als derde.

De 33-jarige Italiaan wist vorig jaar zijn eerste Girozege ooit te boeken en hoopt daar dit jaar een vervolg aan te geven. Voorlopig is hij nog niet verder gekomen dan een elfde (etappe 3), derde (etappe 5) en vijfde (etappe 6) plaats. Net als woensdag was het Arnaud Démare die de bloemen in ontvangst mocht nemen, nadat hij dit keer Caleb Ewan nipt op de streep kon kloppen.

Nizzolo, winnaar van de puntentrui in 2015 en 2016, vertelt na afloop zijn verhaal van de wedstrijd op het Twitterkanaal van de ploeg. 'Vandaag voelde ik me beter dan gisteren. Daarom ben ik een beetje teleurgesteld over het resultaat. Gisteren zei ik dat ik niet beter kon dan de derde plaats, maar vandaag had ik het gevoel dat er meer in zat.' De sprint van Nizzolo kwam niet helemaal uit de verf en uiteindelijk moest hij achter Mark Cavendish en Biniam Girmay genoegen nemen met een vijfde plaats.

Giro d'Italia wacht lastig weekend

Nizzolo moet voorlopig even wachten tot hij weer een kans krijgt, want aankomend weekend krijgen de renners een aantal lastige etappes voorgeschoteld. Vervolgens is het waarschijnlijk tot etappe 11 (woensdag 18 mei) wachten tot de sprinters weer aan zet zijn. Vrijdag kent men in de Giro d'Italia de eerste echte bergrit, waar er in totaal meer dan 4000 hoogtemeters moeten overwonnen. Zaterdag staat er vervolgens meer een heuvelrit op het programma, terwijl zondag al één van de mooiste etappes in deze Giro op het programma staat. Dan finishen de renners op de Blockhaus (13,6 kilometer aan 8,4 procent).


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws