Lotto-Dstny heeft eindelijk een nieuwe CEO gevonden: Fransman Stéphane Heulot opvolger Lelangue Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny heeft eindelijk een nieuwe CEO gevonden: Fransman Stéphane Heulot opvolger Lelangue

Lotto-Dstny heeft eindelijk een nieuwe CEO gevonden: Fransman Stéphane Heulot opvolger Lelangue

De nieuwe CEO van Lotto-Dstny (afgelopen jaren beter bekend als Lotto-Soudal) is gevonden. Stéphane Heulot is door de Belgische wielerploeg aangesteld als nieuwe CEO. Hij zal vanaf 1 januari John Lelangue opvolgen. Dat meldt de ploeg in een persbericht op de website.

Na de degradatie uit de WorldTour stapte voormalig-CEO John Lelangue op bij Lotto-Soudal. Het duurde vervolgens lang voordat een nieuwe opvolger werd gevonden. In de naam van Stéphane Heulot is die dus nu gevonden. Eerder werden namen als Axel Merckx, Andrej Tchmil en Philippe Gilbert genoemd als mogelijke kandidaten.

'Met zijn diepgaande kennis en ervaring in de wielersport was hij de perfecte kandidaat', meldt Lotto-Dstny. 'De ploeg zocht iemand met ervaring en een diepgaande kennis van de wielersport, maar eveneens met bewezen vaardigheden buiten de sport. Hij is de perfecte kandidaat. Lotto-Dstny en Stéphane Heulot hebben een gedeelde visie over de manier waarop een ploeg gerund dient te worden, talentontwikkeling en ethiek in de sport.'

Lotto-Dstny wil terug naar de WorldTour

De ploeg is ervan overtuigd dat hij alle stafleden en de renners van Lotto-Dstny terug zal brengen naar de WorldTour. 'We staan voor een uitdagende periode, maar ik ben klaar om de verantwoordelijkheid op te nemen om ons naar het volgende hoofdstuk te leiden', zegt de 51-jarige Fransman.'Net als ikzelf heeft Lotto-Dstny altijd een zeer sterke focus op talentontwikkeling gehad. Daarnaast zie ik het als een belangrijke taak om het vrouwenteam de volgende stap te laten zetten.'

Stéphane Heulot was renner tussen 1992 en 2002. Hij beleefde zijn glorietijden in de Tour van 1996. Heulot nam aan het einde van de vierde etappe de gele trui in ontvangst en zou die drie dagen dragen. Tijdens de zevende etappe, met aankomst op Les Arcs 1800, moest een huilende Heulot in het geel afstappen als gevolg van kniepijn. Ook was Heulot ploegleider, onder meer van Saur-Sojasun.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws