Lotto-Dstny wil goede prestaties Amstel Gold Race voortzetten in Waalse Pijl; Eenkhoorn opnieuw mee Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny wil goede prestaties Amstel Gold Race voortzetten in Waalse Pijl; Eenkhoorn opnieuw mee

Lotto-Dstny wil goede prestaties Amstel Gold Race voortzetten in Waalse Pijl; Eenkhoorn opnieuw mee

Lotto-Dstny was één van de ploegen die zich in de Amstel Gold Race in positieve zin liet opmerken. De Belgische formatie eindigde met drie man bij de beste twintig, wat ze in de Waalse Pijl uiteraard voort willen zetten.

Andreas Kron was in de Amstel op plek vier de beste coureur van Lotto-Dstny en hij zal in de Waalse Pijl opnieuw één van de spilfiguren zijn. 'Ik weet niet goed wat ik mag verwachten woensdag. Ik start voor het eerst in de Waalse Pijl en een paar dagen later maak ik ook mijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik. Het wordt een stap in het onbekende, maar ik kijk er wel naar uit.'

Kron keek in het verleden graag naar de koers met aankomst op de Mur de Huy. 'Ik zag Alejandro Valverde heel vaak winnen en de voorbije jaren toonde Julian Alaphilippe z’n snelle benen. Vandaag de dag is de Waalse Pijl een beetje een atypische koers geworden, een waiting game tot de wedstrijd ontploft op de Muur. Terwijl er nu vaak anders wordt gekoerst en finales al vroeger open breken. Daar houd ik wel van, zoals dat in de Amstel Gold Race het geval was. In deze koers is het wachten, wachten en nog eens wachten.'

'Eerst en vooral moet je in goede positie aan die slothelling beginnen en daarna moet je perfect timen in de sprint en hopen op sterke benen en genoeg explosiviteit', gaat Kron verder. 'Dit is mijn eerste deelname, een plekje in de top tien zou mooi zijn en ik verwacht ook wel één en ander van Maxim Van Gils. Ik denk dat hij in deze koers over betere papieren beschikt dan mij.' Ook Pascal Eenkhoorn en Matthijs Paasschens doen mee namens Lotto-Dstny.

Selectie Lotto-Dstny Waalse Pijl 2023

Pascal Eenkhoorn
Maxim Van Gils
Andreas Kron
Mathijs Paasschens
Lennert Van Eetvelt
Sylvain Moniquet

Harry Sweeny

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws