Lotto Soudal met onder meer De Gendt, Cras en Van Gils op ritzegejacht in Vuelta Wielrennen
Wielrennen

Lotto Soudal met onder meer De Gendt, Cras en Van Gils op ritzegejacht in Vuelta

Lotto Soudal met onder meer De Gendt, Cras en Van Gils op ritzegejacht in Vuelta

Lotto Soudal heeft de acht namen voor de komende Vuelta a Espana op papier. De Belgische formatie rekent op onder meer Thomas De Gendt, die dit jaar al een rit wist te winnen in de Giro d'Italia. De ploeg bestaat voornamelijk uit vrijbuiters.

De ploeg van John Lelangue heeft er niet voor gekozen om Caleb Ewan af te vaardigen, wat mogelijk kansen biedt voor Jarrad Drizners in de vlakke ritten. Zodra het bergop gaat, kan het team rekenen op de aanvalslust van Thomas De Gendt, Maxim Van Gils en Steff Cras. Die laatste is bezig aan een uitstekend jaar, wat hij bezegeld ziet worden met een transfer naar TotalEnergies.

Fillipo Conca, Kamil Malecki en Cedric Beullens zullen eveneens ingezet worden voor het aanvallende werk, terwijl het ook wachten is tot Harry Sweeny na zijn sterke Tour van vorig jaar een nieuwe stap zet in zijn ontwikkeling.

'Met Thomas De Gendt hebben we iemand die alles gezien en meegemaakt heeft', zegt ploegleider Kurt van de Wouwer. 'In 2017 won hij een rit in de Vuelta en de afgelopen Giro heeft hij laten zien dat hij het nog altijd kan. Hij kan onze jonge renners gidsen doorheen hun eerste grote ronde.'

'Van Gils zal proberen mee te gaan in ontsnappingen in lastigere etappes. En Steff Cras was vorig jaar 20ste in het algemeen klassement en mag daar ook dit jaar de nodige ambities voor koesteren. Hij zal proberen zo lang mogelijk mee te gaan', doet hij ook de klassementsambities uit de doeken.

Selectie Lotto Soudal Vuelta a Espana 2022

Cedric Beullens
Filippo Conca
Steff Cras
Thomas De Gendt

Jarrad Drizners
Kamil Malecki
Harry Sweeny
Maxim Van Gils

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws