Update | Klap voor Kelderman en BORA-hansgrohe: Buchmann kan niet van start gaan in Vuelta Wielrennen
Wielrennen

Update | Klap voor Kelderman en BORA-hansgrohe: Buchmann kan niet van start gaan in Vuelta

Update | Klap voor Kelderman en BORA-hansgrohe: Buchmann kan niet van start gaan in Vuelta

(12 augustus 2022) BORA-hansgrohe heeft als eerste ploeg de achtkoppige selectie voor de Vuelta a España bekend gemaakt. De Duitse formatie trekt zoals verwacht met vier potentiële kopmannen naar Spanje. Sprinter Sam Bennett moest lang vrezen, maar heeft de schifting overleefd.

BORA rekent in de Vuelta op Giro-winnaar Jai Hindley, die net als in Italië Wilco Kelderman naast zich heeft. Ook toen waren de twee kopman en viel het de kant van Hindley op. Kelderman gaf eerder al aan dat hij in de Vuelta hoopt zelf een goed klassement te rijden. Hij werd in 2017 al eens vierde, in 2018 tiende en in 2019 zevende. Zijn beste prestatie in een grote ronde is een derde plek in de Giro van 2020.

Emanuel Buchmann was er ook bij in de Giro d'Italia, maar reed daar wat anoniem rond. Net als Kelderman viel hij terug in een rol als knecht. Het lijkt aannemelijk dat Buchmann niet meteen de eerste keuze is voor BORA om als kopman uit te spelen. Sergio Higuita is in dat opzicht de enige die zich volledig heeft gefocust op de Vuelta. Hij reed geen Giro en Tour, maar won bijvoorbeeld wel de Ronde van Catalonië en recent nog een etappe in de Ronde van Polen. Hij lijkt zodoende in uitstekende vorm voor zijn grote doel van het jaar.

Sam Bennett rijdt alsnog een grote ronde

De vier kopmannen worden ondersteund door Jonas Koch en Ryan Mullen. De twee hardrijders zullen naast het beschermen van een goed klassement normaliter ook worden uitgespeeld in de sprinttrein. BORA liet de rappe mannen in de Giro en Tour nog thuis, maar Sam Bennett mag het in Spanje dan toch laten zien. Hij won dit jaar alleen Eschborn-Frankfurt (in mei) en is zoekende naar de topvorm, waarmee hij namens Quick Step de groene trui won in de Tour van 2020.

Bennett won in zijn carrière al ritten in alle drie de grote rondes. In de Vuelta staat de teller op drie, in twee deelnames (2019 en 2020). Hij krijgt Danny van Poppel mee als leadout. De Nederlander ging naar BORA om sprintvoorbereider te worden, maar werd deze zomer geselecteerd voor de Tour, terwijl Bennett thuisbleef. Van Poppel mag in de Vuelta alsnog laten zien hoe goed hij zijn Ierse kopman kan afzetten.

Update - dinsdag 16 augustus 2022 (09.25 uur): Buchmann niet van start

Een hard gelag voor BORA-hansgrohe: Emanuel Buchmann, één van de vier kopmannen van de ploeg, kan niet van start gaan in de Ronde van Spanje. De Duitser kampt met een urineweginfectie. Dat meldt de ploeg dinsdag op Twitter. Matteo Fabbro zal zijn vervanger zijn, waardoor Sergio Higuita, Jai Hindley en Wilco Kelderman er een extra knecht bij hebben. De uit Italië afkomstige Fabbro gaat ook uitstekend bergop.

Selectie BORA-hansgrohe Vuelta a España 2022

Sam Bennett
Danny van Poppel
Jonas Koch
Wilco Kelderman
Matteo Fabbro
Sergio Higuita
Jai Hindley
Ryan Mullen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws