Mäder rijdt ijzersterke Vuelta: 'Een maand geleden wist ik niet eens of ik zou rijden' Wielrennen
Wielrennen

Mäder rijdt ijzersterke Vuelta: 'Een maand geleden wist ik niet eens of ik zou rijden'

Mäder rijdt ijzersterke Vuelta: 'Een maand geleden wist ik niet eens of ik zou rijden'

Gino Mäder was een van de grootste winnaars in de twintigste etappe van de Vuelta a España. De jonge Zwitser van Bahrain Victorious leverde een fenomenale prestatie voor zijn kopman Jack Haig, door lang op kop te rijden voordat ploeggenoot Mark Padun teruggezakt was. Waar zo'n inspanning normaal funest is voor je eigen klassementskansen, werkte het voor Mäder juist perfect. Hij steeg van plek acht naar plek vijf, en pakte de jongerentrui over van Egan Bernal.

Na afloop van de etappe staat er op de site van de Vuelta een verhaaltje van Mäder, waarin hij zijn emoties uit. 'Een maand geleden, tijdens de Ronde van Burgos, wist ik niet eens zeker of ik deze grote ronde wel zou kunnen rijden. Na de Olympische Spelen, met een vaccinatie in mijn lichaam, voelde ik me niet super goed. Mijn gevoel werd alleen elke dag beter, ook tijdens de Vuelta werd ik beter. We kwamen met podiumambities naar de Vuelta, en nu staat Jack Haig daar.'

De Zwitser vertelt verder over de wedstrijd. 'Gisteren had ik dit niet durven dromen. Het plan is perfect uitgevoerd. Ik kreeg er nog een leuke verrassing bij (met de witte trui voor beste jongere, red). Ik had dit totaal niet verwacht. Padun heeft geweldig werk geleverd toen we hem vroegen terug te zakken, hij had misschien de etappe kunnen winnen als we dat niet hadden gedaan. Ik ben enorm blij met dit resultaat.' Zo vertelt een trotse Gino Mäder.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws