Haig klimt na enerverende etappe naar podium: 'Het gaat niet veel beter worden dan dit' Wielrennen
Wielrennen

Haig klimt na enerverende etappe naar podium: 'Het gaat niet veel beter worden dan dit'

Haig klimt na enerverende etappe naar podium: 'Het gaat niet veel beter worden dan dit'

Jack Haig eindigde zaterdag als vijfde in de twintigste etappe en klom door zijn goede rit naar het podium van de Vuelta a España. De Australiër van Bahrain Victorious ging voorbij aan Miguel Ángel López, die een hele slechte etappe kende. Wanneer Haig zondag standhoudt in de tijdrit, betekent dat zijn eerste podiumplaats in een grote ronde.

Haig zat goed van voren toen al vroeg in de etappe verschillen werden gemaakt tussen de favorieten. Onder anderen López en Egan Bernal konden niet volgen en zagen hun achterstand snel oplopen. Dat was onder meer door toedoen van ploeggenoten Gino Mäder en even later Mark Padun. Zij reden kilometerslang op kop voor hun kopman, waardoor hij zijn achterstand van bijna twee minuten omzette in een ruime voorsprong. 'Ik was op zoek naar kansen en wachtte op slechte momenten. Ik wilde in alle etappes mijn eigen tempo rijden, maar wel voorzichtig zijn. Als het moment daar was, wilde ik wel de kans pakken en ervan profiteren. Het werkte vandaag goed uit, met Gino en Mark die voor mij reden. Hoe de jongens vandaag voor mij werkten, was perfect', zo liet hij na afloop voor de camera van Eurosport weten.

Ploeggenoot Mäder werd uiteindelijk negende in de etappe, waardoor de Zwitser naar de vijfde plaats steeg in het klassement. Daarbij pakte hij ook nog de witte trui, doordat Bernal meerdere minuten verloor. Het betekende de ideale dag voor Bahrain Victorious, zo bekende ook Haig na afloop. 'Het gaat niet veel beter worden dan dit. Om in de twintigste etappe van een grote ronde in zo’n situatie te zitten, is ongelooflijk. We hebben nog steeds een tijdrit morgen, dus ik focus me op een goede tijdrit en dan kunnen we over de derde plaats praten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws