Mads Pedersen bewijst dat hij toch niet onklopbaar is: 'Het draaide totaal anders uit dan we hadden gepland' Wielrennen
Wielrennen

Mads Pedersen bewijst dat hij toch niet onklopbaar is: 'Het draaide totaal anders uit dan we hadden gepland'

Mads Pedersen bewijst dat hij toch niet onklopbaar is: 'Het draaide totaal anders uit dan we hadden gepland'

Mads Pedersen moest zondag voor het eerst dit seizoen zijn meerdere erkennen in Olav Kooij tijdens de openingsetappe van Parijs-Nice. De Deense sprinter van Lidl-Trek, die tot nog toe onklopbaar was, werd op een banddikte tweede na een hectische en geaccidenteerde dag.

'Het draaide heel anders uit dan we hadden gepland', begint Pedersen zijn relaas van de dag via de website van Lidl-Trek. 'We dachten dat het meer een massasprint zou worden. Uiteindelijk waren we nog steeds met vijftig a zestig renners voor de sprint, maar ik zou zeggen dat twintig daarvan net teruggekomen waren in de laatste kilometers. Toen de klassementsmannen op vijftien kilometer van de streep de finale openden voor de bonificatieseconden, was de race begonnen en ging het erom om vooraan te blijven. Het was goed dat ik, Mattias Skjelmose en Jasper Stuyven nog in de groep zaten, zodat we niet hoefden te vechten om terug te komen.'

Pedersen moest harken om terug te komen bij Evenepoel en co.

'Ik zou niet zeggen dat ik onder controle was toen Remco aanviel. Het ging vrij snel en ik moest er diep voor graven, maar ik was een van de weinige sprinters die er nog helemaal vooraan bij was en niet hoefde te vechten om terug te komen, wat een goed gevoel geeft. Zoals altijd deden de jongens het geweldig.

Uiteindelijk werd ik verslagen door een snellere jongen en dat is hoe het is. Idealiter had ik de sprint vijftig tot honderd meter later geopend en dan had ik denk ik gewonnen. Het is wat het is, de vorm is er nog steeds. Het was zware kost in de laatste vijftien kilometer, dus dat is goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws