Man-in-topvorm Maxim Van Gils verlengt bij Lotto-Dstny: 'Kijk uit naar de Ardennenklassiekers' Wielrennen
Wielrennen

Man-in-topvorm Maxim Van Gils verlengt bij Lotto-Dstny: 'Kijk uit naar de Ardennenklassiekers'

Man-in-topvorm Maxim Van Gils verlengt bij Lotto-Dstny: 'Kijk uit naar de Ardennenklassiekers'

Lotto-Dsnty is héél goed bezig. Nadat de Belgische ProTour-formatie er eerst voor zorgde dat Lennert Van Eetvelt zijn contract tot en met eind 2026 verlengde, heeft man-in-vorm Maxim Van Gils nu ook zijn verbintenis verlengd tot eind 2026. De Vlaming werd onlangs nog derde in Strade Bianche.

'Lotto-Dstny voelt als mijn tweede thuis', vertelt Van Gils in een bericht op de ploegsite. De 24-jarige Belg rijdt al sinds 2018 voor de ploeg van CEO Stéphane Heulot en maakte in 2021 de overstap naar de profselectie. 'Ik kijk er altijd naar uit om te gaan koersen, om dan mijn teamgenoten en het personeel weer te zien. Ik ben hier nu al meer dan vijf jaar en iedereen is als familie geworden.'

Van Gils blij, Heulot Blij

Naast die derde plaats in Strade Bianche wist hij afgelopen weekend ook nog knap als zevende in Milaan-Sanremo te eindigen. Eerder dit jaar won hij ook nog de individuele tijdrit in de Ruta del Sol (het was de enige rit in de onthoofde rittenkoers en daarmee won hij ook direct het eindklassement). In de Franse klassiekers liet hij zich ook geregeld van voren zien. Kortom, we spreken over een man in uitstekende vorm. 'De Ardennenklassiekers komen eraan en ik hoop ook daar goed te presteren. Het zou geweldig zijn als ik de komende twee jaar mijn niveau kan blijven verhogen en Lotto-Dstny kan helpen om terug te keren naar de WorldTour', klinkt het ambitieus.

Ook Heulot is natuurlijk maar wat blij met de contractverlenging van zijn poulain. 'Na Lennert is ook Maxim blij dat hij de komende twee jaar bij Lotto-Dstny blijft. We hebben een sterk geloof in Maxim en zijn kansen om te blijven schitteren in wedstrijden. Hij kan bij ons verder groeien en zijn talent blijven ontwikkelen', klinkt het evenzo enthousiast in hetzelfde communiqué.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws