🎥 Maradona, Messi, Mathieu! Van der Poel laat bij jongens van Tour de Tietema hooghoud-skills zien! Wielrennen
Wielrennen

🎥 Maradona, Messi, Mathieu! Van der Poel laat bij jongens van Tour de Tietema hooghoud-skills zien!

🎥 Maradona, Messi, Mathieu! Van der Poel laat bij jongens van Tour de Tietema hooghoud-skills zien!

Het is inmiddels een traditie geworden in de Tour de France: de jongens van Tour de Tietema gaan bij verschillende renners in 'La Grande Boucle' langs met de vraag of zij hun voetbal-skills kunnen tonen. De dienstdoende coureurs wordt gevraagd of zij zo vaak mogelijk een bal kunnen hooghouden, waarna na afloop gekeken wordt wie er binnen het Tourpeloton de absolute hooghoud-koning is. Ook in deze editie van het grootste wielerevenement ter wereld deden weer verscheidende deelnemers mee!

Het hele filmpje duurt zo'n tien minuten, dus dat betekent dat er aardig wat renners meedoen aan het ludieke concept van 'TdT'. Zo zien we onder anderen Rui Costa (Intermarché-Circus-Wanty) en Daniel Oss (TotalEnergies) meedoen.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) behoort op zijn koersvélo tot de allergrootste klasbakken. Ook als het gaat om voetballen blijkt dat 'MVDP' een kunstenaar is. De veelzijdige Nederlander verschalkt al zijn Tourconcurrenten op het gebied van hooghouden, waarmee duidelijk wordt dat 'Matje' zowel op de fiets als met de bal over een flinke portie techniek beschikt. Het komt misschien niet helemaal als een verrassing dat Van der Poel dit varkentje weet te wassen, daar hij in de jeugdopleiding van Willem II gevoetbald heeft.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news