Marco Pinotti, de Mathieu Heijboer van Jayco AUla, ziet Australiërs Jumbo-Visma benaderen in TTT Wielrennen
Wielrennen

Marco Pinotti, de Mathieu Heijboer van Jayco AUla, ziet Australiërs Jumbo-Visma benaderen in TTT

Marco Pinotti, de Mathieu Heijboer van Jayco AUla, ziet Australiërs Jumbo-Visma benaderen in TTT

Jayco AlUla was dinsdag één van de ploegen die Jumbo-Visma kon benaderen in de ploegentijdrit van Parijs-Nice. De Australiërs finishten met kopmannen Simon Yates en Michael Matthews uiteindelijk vier seconden slomer dan de Nederlandse formatie.

Yates verkreeg hiermee een goede uitgangspositie in het klassement. 'We probeerden het smooth te laten verlopen, door het tempo geleidelijk te houden en mij als passagier te gebruiken. Ik heb geprobeerd te doen wat ik kon, maar mijn ploeggenoten konden een halve minuut of zelfs één minuut op kop rijden, terwijl ik slechts twintig secondes deed. Chapeau naar hen, dus', aldus de Brit.

Met hardrijders als Kelland O'Brien, Matteo Sobrero, Luke Durbridge en Matthews beschikte Yates inderdaad over een sterke ploeg tegen de klok. 'We hebben daarnaast heel goed materiaal. Dat hebben we afgelopen jaar al laten zien, maar nu opnieuw. Hopelijk kunnen we lang op Giant blijven fietsen', stelt de man die vorig jaar de openingstijdrit in de Giro won via de communicatie van de ploeg uit Australië.

Pinotti zit met 'bitterzoet gevoel' na ploegentijdrit

Marco Pinotti, zeg maar de Mathieu Heijboer van Jayco-AlUla, is trots op zijn jongens. 'We hebben alles eruit gehaald. De achterstand op Jumbo-Visma bedroeg slechts vier secondes, terwijl zij toch de favorieten waren', schetst de chef tijdrijden.

'Het gevoel is wat bitterzoet', vervolgt de Italiaan, zelf een begenadigde tijdrijder tijdens zijn actieve loopbaan. 'Het was heel close, maar moeilijk om beter te doen. Ik had alleen gehoopt dat we iets later zouden kunnen starten in dezelfde condities, maar dat is de sport.'

'Ik breng mijn felicitaties over naar Jumbo-Visma, maar ik denk dat we steeds meer in de beurt komen', analyseert Pinotti. 'Ik ben al bij al dus heel blij met de prestatie van zowel de staf als de jongens, aangezien we ons op de beste manier hebben laten zien tijdens deze ploegentijdrit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws